stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Targi Food-to-Go (7 opinii)

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO od pierwszej edycji kusiły możliwością poznania kuchni z najdalszych zakątków świata. Potrawy przygotowywane były m.in. przez kucharzy i cukierników z Armenii, Kanady, Turcji, czy Włoch. W tym roku organizatorzy postanowili połączyć kuchnie świata z tradycyjnymi, polskimi smakami a dokładnie z kuchnią kaszubską. W ramach 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (8-9 lutego 2017, AmberExpo, Gdańsk) poznamy wszystkie sekrety tradycyjnych dań, które są nieodzownym elementem kaszubskiej tożsamości.

sty 29-30

sobota - niedziela, godz. 12:00

Wstęp wolny
sty 30

niedziela, godz. 11:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
REJESTRACJA

Pizza zupełnie nie... włoska, férkasë, kreple i golce - tych wyjątkowych kaszubskich potraw będzie można spróbować podczas największych w regionie Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Ponad 100 firm zaprezentuje branżowe nowości już 8 i 9 lutego w gdańskim Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBER EXPO!

Nadchodzące Targi odbędą się na Pomorzu już po raz 7. Będą doskonałą okazją do poznania branżowych nowinek i ciekawostek, spotkania się z dotychczasowymi klientami oraz pozyskania nowych odbiorców. Targi FOOD-to-GO to nie tylko prezentacje producentów i dystrybutorów urządzeń niezbędnych do funkcjonowania lokali gastronomicznych, ale także bogaty program towarzyszący i spotkania z ekspertami.

Kucharz z Kaszub, "projektanci" kulinarnej mody i wirtuozi deserów

Podczas Targów FOOD-to-GO Zwiedzający będą mogli wziąć udział w pokazach przygotowania tradycyjnych kaszubskich potraw. Prezentowane dania mogą stanowić inspirację do wprowadzenia nowych dań do menu restauracji.
Doskonale łączący kaszubską tradycję z nowoczesnością Tomasz Fierke znany jako "Kucharz z Kaszub" przygotuje férkasë, czyli tradycyjną potrawkę z kurczaka, która na Kaszubach jest znana od wielu lat i podawana tylko od święta oraz niespodziankę, która z pewnością zaskoczy niejednego smakosza...

Znani z serii programów kulinarnych w Kuchni+, autorzy książek kulinarnych Jola Słoma i Mirek Trymbulak udowodnią, że w kuchni bezmięsnej mogą zakochać się nawet zdeklarowani mięsożercy, a wschodząca gwiazda polskiego cukiernictwa Dawid Makurat poprowadzi pokaz przygotowania wyśmienitych pralin inspirowanych Kaszubami.

Klaudia Budny - finalistka programu MasterChef pokaże, że słodkie i słone nie musi się wcale "gryźć", o czym Zwiedzający przekonają się kosztując jej panna cottę z solonego karmelu z wanilią podaną z emulsją z pomarańczy na bazie likieru, z bezikami i z pikantnym pudrem pomarańczowym oraz filetem z pomarańczy. Żaden łasuch nie przejdzie obojętnie!

Mistrzyni Cukiernictwa Marta Truskolawska-Plichcińska w czasie Targów FOOD-to-GO przygotuje wielkanocne dekoracje inspirowane Kaszubami - jedyne w swoim rodzaju ozdoby, które z pewnością zachwycą wszystkich gości.

Z ziemi włoskiej na... Kaszuby

Gdy mówimy Włochy, myślimy - pizza. Ten najpopularniejszy na świecie przysmak doczekał się najbardziej wymyślnych odmian. Jest naleśnikowa pizza z Holandii, groszkowa pizza z Brazylii, szkocka pizza z piankami i czekoladą czy nawet pizza z reniferem, którą zajadają się mieszkańcy Finlandii. Polacy z pewnością znają pizzę góralską z oscypkiem i żurawiną, ale czy wiedzą jaka jest pizza po kaszubsku...? Na Targach FOOD-to-GO taką nietypową pizzę przygotuje Tomasz Fierke. A wszystko to w Międzynarodowy Dzień Pizzy, który przypada na 9 lutego.

Funkcjonalność po szwedzku

Podczas Targów Zwiedzający będą mogli zobaczyć także wyposażenie dobrze funkcjonujących kuchni. A skoro mowa o funkcjonalności to nie sposób pominąć Szwedów. Bo Szwecja to nie tylko bezpieczne i funkcjonalne w każdym calu samochody. To przede wszystkim znana na całym świecie IKEA. Szwedzki producent mebli pokaże na Targach jak może i jak powinna wyglądać nowoczesna i - co zrozumiałe - funkcjonalna kuchnia.

Dodatkowo dla wszystkich zainteresowanych wydarzeniem organizatorzy przygotowali pulę bezpłatnych biletów. Co należy zrobić aby je odebrać? To bardzo proste! Wystarczy odwiedzić stronę www.foodtogo.pl i dokonać rejestracji.

Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny udział w Targach FOOD-to-GO.
Szczegóły na www.foodtogo.pl





Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    0-30 zł
Wstęp na Targi

- na podstawie zaproszenia (tylko dla gości branżowych, wymagana rejestracja w Punkcie Rejestracji Gości)*
- na podstawie pre-rejestracji ONLINE (tylko dla gości branżowych)*
- po rejestracji na miejscu w Punkcie Rejestracji Gości (tylko dla gości branżowych) 10,00 zł
- bez rejestracji 30,00 zł
- uczniowie szkół gastronomicznych** 15,00 zł

*Zaproszenie uprawnia do jednorazowego wstępu. Rejestracja ONLINE upoważnia do wstępu przez 2 dni targowe.

**Wstęp grup szkolnych tylko z opiekunami oraz po wcześniejszym zgłoszeniu i potwierdzeniu przez organizatora. Wstęp tylko dla osób pełnoletnich. Nauczyciele – opiekunowie grup szkolnych - wstęp bezpłatny

Opinie (7)

  • 30 zł to chyba jakaś pomyłka?

    Wstęp tylko dla osób pełnoletnich?

    • 5 1

  • Cena (1)

    Buahahaha 30zl za wejście, rozbolał mnie brzuch

    • 5 2

    • lepiej ze śmiechu, niż po oryginalnym tureckim kebabie ze zdechłych kurczaków

      • 1 0

  • nic dziwnego, że 30 zł. przede wszystkim są to targi branżowe

    • 3 0

  • czytaj ze zrozumieniem (1)

    czytajcie Państwo ze zrozumieniem... jest dokładnie opisane że przy rejestracji on-line macie ceny obniżone do 10zł...ceny 30zł są cenami zaporowymi dla tzw.,,wagabundów wystawienniczych" (czytaj kloszardzi,męty spod kontenera itp) czyhających na darmowe posiłki, reklamówki itp.robiąc swoją obecnością nie tylko zamieszanie jak również niesmak wśród wystawców i zainteresowanych tematem w rzeczywistości...

    • 4 2

    • Słusznie mówisz

      • 0 2

  • targi spoko

    trochę zabrakło mi oferty dla klientów indywidualnych, branża lodziarska zdecydowanie wiodąca- macie pyszne lody i fajne urządzenia :)

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

  • widowisko / show , targi , zawody / wyścigi
    sty 20-23
    czwartek - niedziela
    Gdańsk Sopot, Ergo Arena
    Cavaliada
  • street food , degustacja , targi
    sty 29-30
    sobota - niedziela, g. 12:00
    Gdańsk, Polsat Plus Arena Gdańsk
    Festiwal Azjatycki Gdańsk