Film o właścicielu baru Ha-Noi we Wrzeszczu. Premiera...
Ponad 70-letni wietnamski imigrant i weteran wojenny od kilkunastu lat prowadzi na wrzeszczańskim rynku...
Znaleziono 95 artykułów
Ponad 70-letni wietnamski imigrant i weteran wojenny od kilkunastu lat prowadzi na wrzeszczańskim rynku...
Od końca kwietnia przestał obowiązywać nakaz zakrywania ust i nosa w pomieszczeniach zamkniętych i po kilku...
Działania podejmowane na rzecz walki z pandemią są niczym walka z wiatrakami - nieprzemyślane,...
Zaostrzone limity między innymi w restauracjach, barach czy kinach, zamknięte kluby, a także obowiązkowe...
Food hall to pomysł na wiele restauracji pod jednym dachem. Takich inicjatyw powstaje coraz więcej, także w...
Szóste miejsce pod względem liczby szczepień zajmuje Pomorze w skali kraju. W sumie w woj. pomorskim 1 162...
Hotelarze podliczają straty wywołane pandemią koronawirusa. Zadłużenie branży w bazie Krajowego Rejestru...
"Hulaj dusza, pandemii nie ma!" - koncertowe życie kwitnie! Bez maseczek, dystansu, sprawdzania, czy ktoś...
Obowiązkowe szczepienia dla personelu medycznego i szereg ograniczeń dla osób niezaszczepionych przeciw...
- Musimy uzależniać proces pozbywania się obostrzeń od liczby zaszczepionych. Łagodzimy ograniczenia na...
Gdańska wytwórnia likierów i brandy - Der Lachs, później restauracja Pod Łososiem, to jeden z symboli...
Tysiące ludzi spędzających czas w stoczni i innych modnych trójmiejskich miejscówkach, tętniące życiem do...
Najlepsza muzyka w unikalnych aranżacjach, kameralne rozmowy z gwiazdą wieczoru, widok na całe Trójmiasto i...
Planowanie przyjęć komunijnych z rocznym wyprzedzeniem? Nie w pandemii. Rząd wprawdzie stopniowo luzuje...
Gastronomia wreszcie się doczekała - jeśli nie nastąpi drastyczny wzrost zakażeń, od 15 maja będzie można...
Od 1 maja będzie można uprawiać sport na świeżym powietrzu w grupach 50-osobowych. 4 maja uczniowie klas...
78 restauracji i barów skontrolowali w weekend policjanci z Gdańska. W czterech przypadkach na właścicieli...
Jak na rarytas przystało, ostrygi są nietanie i trudno dostępne - od wybuchu pandemii i wprowadzenia...
Pandemia trwa, gastronomia walczy o przetrwanie, ale są też tacy, którzy w tych trudnych czasach widzą...
Mimo dokładania i przedłużania obostrzeń mających zapobiec rozprzestrzenianiu się COVID-19,...