• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gdynia trzeci raz kusi smakiem

Michał Sielski
8 września 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Najlepsze dania cieszą nie tylko podniebienie, ale również oczy. Najlepsze dania cieszą nie tylko podniebienie, ale również oczy.

Wcale niemałe dania po 5 zł, gotowanie na żywo w wykonaniu mistrzów kuchni i wyłonienie kulinarnej wizytówki miasta - to tylko niektóre atrakcje III Weekendu Kulinarnego w Gdyni. Uwaga łasuchy! Startujemy w piątek już o godz. 12.



Jak często jesz w restauracjach?

Przez cały weekend w 25 gdyńskich restauracjach pomiędzy godz. 12 a 20 będą "szczęśliwe godziny" (szczegółowa rozpiska poniżej), podczas których wybrane dania będzie można kupić po 5 zł.

- To oferta dla osób, które chcą spróbować wielu rodzajów kuchni. Dla najbardziej aktywnych mamy nagrody. W każdej restauracji będzie bowiem można otrzymać naklejkę, a tego, kto zbierze ich najwięcej, czeka miła niespodzianka - mówi Katarzyna Gruszka z Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje III Weekend Kulinarny w Gdyni.

Oprócz mini-dań, restauratorzy zapowiadają też inne promocje. Niektórzy dodają gratis lampkę wina do kolacji, inni obniżają ceny. W sobotę i niedzielę od godz. 12 w centrum Gemini będzie można zobaczyć mistrzów kuchni w akcji. Mistrz świata cukierników Tomasz Deker (w sobotę), a także spece od kuchni kaszubskiej, francuskiej, japońskiej czy greckiej będą na żywo pokazywać jak stworzyć dania, które oczarują podniebienie.

Jeśli ktoś uzna, że może dorównać mistrzom, tuż obok będzie mógł zaopatrzyć się w oryginalne produkty. W Gemini będzie też bowiem trwał Mini Jarmark Smaków ze specjałami z całego świata. Nie zabraknie oczywiście i zabaw dla dzieci. Imprezę w Gemini w niedzielę o godz. 17 zakończy rozstrzygnięcie konkursów na Gdyński Przysmak oraz Rajdu po Gdyńskich Restauracjach.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (83) ponad 10 zablokowanych

  • kulinarne śmiecie i odpadki a w Gdyni wszyscy się cieszą... (2)

    kolejny sukces ...

    • 5 7

    • Polacy

      to jednak naiwny i ciemny naród , żenada !!

      • 3 0

    • w gdyni ciesza się ze wszystkiego

      a w tępakowie z niczego... najbardziej denerwuje ich cudzy uśmiech :)

      • 2 0

  • Nagroda

    A nagrodą w tym konkursie na największą liczbe odwiedzonych restałracji jest: płukanie okrężnicy- co by śmiałek na zatrucie pokarmowe nie zszedł od świeżości podanych produktów.

    • 5 5

  • A GDZIE SLYNNE ZE SWOJEGO "SKARPETKOWEGO" ZAPACH ZAPIEKANECZKI Z BUDY !

    To sa smakolyki ! pozniej piwko i kurczaczek po 17 zlotych bo klienta trzeba ''wyplukac'' i znowu piwko i pozniej paw za rogiem jak malowany ! hey

    • 6 1

  • (2)

    Ogladałem - przypadkiem program p.Gessler o restaracji Dominikańskiej w Gdańsku. Obraz warunków pracy stanu sanitarnego, kwalifikacji pracowników skutecznie mnie odstraszył. Oczywiście w końcowej częsci tego programu pokazano zmiany jakie zaproponowała Pani Magada Gesler.- wszystko pięknie i ładnie.Wole własną kuchnię domowąA jak to wygląda u iinnych restauratorów.

    • 10 2

    • Gesler (1)

      to totalna porażka , na sam jej widok mozna sie zwymiotowac !!!!!!!!!

      • 5 1

      • Akurat to prawda :)

        Jej "występy" by mogli sprzedawać na DVD jako niezawodny sposób na odchudzanie. Oglądanie naszych "restauracji" od kuchni to jedno, ale jeszcze ten babsztyl.... ochota na posiłek przechodzi jak ręką odjął.

        • 6 0

  • czuję jak tłuszcz we mnie spływa, tłusta oliwa

    w żyłach mam zatory i jestem już chory

    • 7 0

  • Do tych "klientów" czatujących na ten jeden dzień , słuchajcie mili: (2)

    Otwórzcie sami restaurację i PO-dawajcie za 5 zł, sam przyjdę i się najem raz do roku. Nie startuję w tego typu akcjach PO-nieważ jest to szkodliwe dla obu stron. Klient mysli,że skoro za 5 zł cośzjadł dobrze to znaczy ,że za tyle PO-winien jeść zawsze a restaurator dopłaca do tego. Chyba, że podaje PO-rcję jak dla chomika lub talerz kartofli z sosem lub gorący kubek knorra. Jest to idiotyczne przedsięwzięcie przy obecnym kryzysie i cenach. Tak więc "mózgi" tej akcji , sami otwierajcie knajpy i karmcie za 5 zł, PO-wodzenia. aha i dalej głosujcie na PO, na pewno VAT, paliwo, PO-datki spadną. Będzie się żyło Wam jeszcze słodziej i za rok zróbcie akcję za 4 zł.

    • 8 17

    • pardon, ale...

      ...waginnij się w głowę, może to coś pomoże.

      • 3 2

    • zegnaj bankrucie!!!!!

      tu chodzi o promocje a nie zarobek. wydrukowanie ulotek jest wiele drozsze niz weekendowa promocja do 20!!!!! a ulotek nikt nie czyta

      • 6 1

  • Jesteście upośledzeni? (2)

    Oczywiście nie możecie przyjąć do wiadomości, że to świetna zabawa i sposób na promocję restauracji dla restauratorów? Wszystko musi być w czarnym świetle przedstawione?Brałam udział w poprzednich edycjach, ponieważ w każdej restauracji jest wyznaczona godzina to nie trzeba wcale długo czekać na dania, porcje wiadomo są mniejsze, ale odwiedzając kila restauracji można spokojnie się najeść. Projekt nie został wymyślony, aby Polacy się tanio najedli, a żeby skosztowali i zobaczyli co proponują nam restauracje zamiast żywić się tylko zapiekankami i schabowymi.

    • 15 7

    • i jeszcze jedno. Chodzę do restauracji kilka razy w miesiącu i często boję się spróbować nowych by nie stracić pieniędzy, wolę iść do sprawdzonej. Dzięki Kulinarnemu Szlakowi poznałam już nie jedną restaurację, którą odwiedzam zamawiając dania nie tylko za 5 zł :P

      • 7 6

    • spoko - nie przejmuj się

      polskie tępaki narzekają na wszystko czego sami nie robią - a że nie robią nic to narzekają na wszystko

      • 1 0

  • Nie, dzięki.. (1)

    Bydło i studenci rzucą się na potygodniowe spady kuchenne..

    • 4 7

    • Odczep się od studentów stary bananie, nie wszyscy chleją tylko piwska i żywią się w biedronce

      • 6 1

  • będę napewno.

    • 4 4

  • O boszzz... (2)

    Co to jest za zdjęcie? Ziemniaki, makaron, marchewka, śledzie i rogal? Zgroza...

    • 9 0

    • To danie nazywa się.... (1)

      ...."apoteoza polskości". Jest całe tłuste, niezdrowe i w odcieniach brązu :) Kiedy wchodzę do bufetu wegetariańskiego na zachodzie, to witają mnie góry kolorowych, chrupiących, smacznych potraw. W Polsce (że już nie wymienię z nazwy tej nieszczęsnej sieci gdzie tak robią) - tylko brązowe, rozgotowane gnioty bez smaku. Martyrologia kulinarna....

      • 3 0

      • Idź do Kipi Kaszy

        Kipi Kasza dobrze gotuje wege dania

        • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane