- 1 Oślepiał śmigłowiec podczas derbów (173 opinie)
- 2 Coraz więcej domów pływających na wodzie (37 opinii)
- 3 Po karach na 1 mln zł twórcy Fali zabrali głos (230 opinii)
- 4 Kradli klocki LEGO. Hurtowo (9 opinii)
- 5 Reklamują nagrobki z samochodu bo mogą? (138 opinii)
- 6 MTM dokończy drogę rowerową na Rolniczej (102 opinie)
Niedzielne obiady w restauracji Kokieteria
Gotujesz cały tydzień? Już brak ci pomysłów? Już w najbliższą niedzielę, 18 września, pomyślą o tym za ciebie inni. Wystarczy zabrać ze sobą rodzinę lub przyjaciół do romantycznych wnętrz w restauracji Kokieteria w samym sercu Głównego Miasta nad malowniczą Motławą w Gdańsku.
Czeka tam na nas bogata oferta obiadów niedzielnych w promocyjnej cenie 39 zł za osobę. Dzieci do lat trzech nie zapłacą nic, a nieco starsze do 12 lat otrzymają rabat w wysokości 50 proc. Pierwsza taka możliwość będzie już 18 września od godz. 12:00 do 17.00. Co ciekawe w każdą kolejną niedzielę, czekać na nas będzie inne menu.
- Nasz nowy, niezwykle kreatywny szef kuchni Daniel Chrzanowski przygotuje dla każdego coś pysznego. Oprócz ciepłych bufetów, zimnych zakąsek i dodatków uzależnionych od pory roku, na stole pojawią się również zdrowe dania wegetariańskie i specjalne przysmaki dla najmłodszych - zachęca Joanna Derwis, kierownik sprzedaży w hotelu Hanza.
Nie zabraknie także ciast i deserów własnej produkcji. Szef Kuchni poleca kuchnię europejską z elementami kuchni regionalnej, którą charakteryzują świeże produkty najwyższej jakości, podane w prosty, przejrzysty sposób.
- W naszej restauracji dbamy o to, aby mogli Państwo poczuć nowoczesne trendy sztuki kulinarnej. Ponadto wychodząc naprzeciw naszym gościom - przygotujemy stół w wybranej części restauracji, a przy ładnej pogodzie zaprosimy na taras z widokiem na Motławę. Każdy smakosz znajdzie coś godnego swego podniebienia - podkreśla Joanna Derwis.
Czym nas szczególnie będzie kokietować restauracja Kokieteria: Wśród wielu potraw nie zabraknie: sałatki caprese podanej z salsą pomidorową, pasztetu z kaczki w towarzystwie sosu żurawinowo - limonkowego, roladek z indyka faszerowanych pastą paprykową, eskalopek wieprzowych w sosie grzybowo-tymiankowym czy tilapii ułożonej na duszonym porze aromatyzowanym cytrynką.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (23) 1 zablokowana
-
2011-09-13 09:51
Gdyby to był szwedzki bufet
z mixem różnych dań. to bym skorzystał, ale jak rozumiem tak nie jest (?)
- 3 3
-
2011-09-13 08:43
TEŻ MI NOWOŚĆ...
W Dworze Oliwskim, w każdą niedzielę jest tzw "brancz", można zjeść i wypić do woli...w przepięknej scenerii...hotelu *****...raz kuchnia francuska innym razem włoska...cena na tyle przystępna, że co niektórzy, tzw "cwaniaczki" na urodziny czy imieniny rodzinę i znajomych tam zapraszają...więc "Kokieteria" HAMERYKI nie odkryła...
- 11 11
-
2011-09-13 06:20
Smaczne info
szkoda że nie z Tajlandii :/
- 1 13
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.