• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Niedzielne obiady w restauracji Kokieteria

13 września 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Szef kuchni Daniel Chrzanowski przygotuje dla każdego coś pysznego. Szef kuchni Daniel Chrzanowski przygotuje dla każdego coś pysznego.

Gotujesz cały tydzień? Już brak ci pomysłów? Już w najbliższą niedzielę, 18 września, pomyślą o tym za ciebie inni. Wystarczy zabrać ze sobą rodzinę lub przyjaciół do romantycznych wnętrz w restauracji Kokieteria w samym sercu Głównego Miasta nad malowniczą Motławą w Gdańsku.



Nie zabraknie także ciast i deserów własnej produkcji. Nie zabraknie także ciast i deserów własnej produkcji.
Przy ładnej pogodzie możemy zjeść na tarasie z widokiem na Motławę. Przy ładnej pogodzie możemy zjeść na tarasie z widokiem na Motławę.
Piękny widok, wspaniałe wnętrza, perspektywa odpoczynku w miłym towarzystwie i przy wyśmienitym posiłku, powinny nas skusić do wizyty restauracji Kokieteria.

Czeka tam na nas bogata oferta obiadów niedzielnych w promocyjnej cenie 39 zł za osobę. Dzieci do lat trzech nie zapłacą nic, a nieco starsze do 12 lat otrzymają rabat w wysokości 50 proc. Pierwsza taka możliwość będzie już 18 września od godz. 12:00 do 17.00. Co ciekawe w każdą kolejną niedzielę, czekać na nas będzie inne menu.

- Nasz nowy, niezwykle kreatywny szef kuchni Daniel Chrzanowski przygotuje dla każdego coś pysznego. Oprócz ciepłych bufetów, zimnych zakąsek i  dodatków uzależnionych od pory roku, na stole pojawią się również zdrowe dania wegetariańskie i specjalne przysmaki dla najmłodszych - zachęca Joanna Derwis, kierownik sprzedaży w hotelu Hanza.

Nie zabraknie także ciast i deserów własnej produkcji. Szef Kuchni poleca kuchnię europejską z elementami kuchni regionalnej, którą charakteryzują świeże produkty najwyższej jakości, podane w prosty, przejrzysty sposób.

- W naszej restauracji dbamy o to, aby mogli Państwo poczuć nowoczesne trendy sztuki kulinarnej. Ponadto wychodząc naprzeciw naszym gościom - przygotujemy stół w wybranej części restauracji, a przy ładnej pogodzie zaprosimy na taras z widokiem na Motławę. Każdy smakosz znajdzie coś godnego swego podniebienia - podkreśla Joanna Derwis.

Czym nas szczególnie będzie kokietować restauracja Kokieteria: Wśród wielu potraw nie zabraknie: sałatki caprese podanej z salsą pomidorową, pasztetu z kaczki w towarzystwie sosu żurawinowo - limonkowego, roladek z indyka faszerowanych pastą paprykową, eskalopek wieprzowych w sosie grzybowo-tymiankowym czy tilapii ułożonej na duszonym porze aromatyzowanym cytrynką.

"Pozwól się nam skokietować" - gorąco wierzymy, że po poznaniu naszych smaków, będziecie do nas powracać. Prosimy o wcześniejsze rezerwacje pod nr telefonu 661 511 811, lub na kontakt mailowy info@restauracjakokieteria.pl. SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (23) 1 zablokowana

  • Gdyby to był szwedzki bufet

    z mixem różnych dań. to bym skorzystał, ale jak rozumiem tak nie jest (?)

    • 3 3

  • TEŻ MI NOWOŚĆ...

    W Dworze Oliwskim, w każdą niedzielę jest tzw "brancz", można zjeść i wypić do woli...w przepięknej scenerii...hotelu *****...raz kuchnia francuska innym razem włoska...cena na tyle przystępna, że co niektórzy, tzw "cwaniaczki" na urodziny czy imieniny rodzinę i znajomych tam zapraszają...więc "Kokieteria" HAMERYKI nie odkryła...

    • 11 11

  • Smaczne info

    szkoda że nie z Tajlandii :/

    • 1 13

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane