- 1 Chcemy żyć w miastach 15-minutowych? (294 opinie)
- 2 Z dworca na Jasień 80 zł (415 opinii)
- 3 Auto wjechało w pieszych i w budynek (275 opinii)
- 4 Idź na spacer śladem linii Gdynia - Kokoszki (67 opinii)
- 5 Rakieta Elona Muska nad Trójmiastem (113 opinii)
- 6 Upiorne syreny i największe pożary (7 opinii)
Całoroczna gastronomia dla gości zoo
Całoroczne obiekty gastronomiczne, nowe punkty handlowe, centrum multimedialno-edukacyjne i nowy taras widokowy - Gdański Ogród Zoologiczny ogłosił przetarg na opracowanie dokumentacji projektowej dla nowych obiektów, które mają powstać na terenie zoo. Termin zgłoszeń mija 6 lipca 2020 r.
Rozbudowa punktów gastronomicznych w zoo
Obecnie na terenie zoo znajdują się trzy miejsca, w których działają punkty gastronomiczne. Dla blisko 0,5 mln gości, którzy odwiedzają ogród w ciągu roku, to trochę za mało. Ponadto ze wspomnianych trzech miejsc tylko jedno przystosowane jest do działania poza sezonem letnim.
- Zależy nam na ciągłym uatrakcyjnianiu usług dodatkowych dla gości zoo. Zmieniające się potrzeby konsumpcyjne zwiedzających mobilizują nas do zmian, stąd ogłosiliśmy przetarg na "nową gastronomię". Zależy nam też na tym, żeby gastronomia była czynna tak jak zoo, każdego dnia, cały rok - mówi Emilia Salach, zastępca dyrektora gdańskiego zoo.
W zoo znaleźć ma się gastronomia obsługująca zwiedzających przez cały rok. Ponadto powstanie także nowy punkt sprzedaży pamiątek, całoroczne miejsce zabaw dla dzieci czy taras widokowy na "Wyspę Lemurów".
Pomysł polepszenia m.in. oferty gastronomicznej powstał już ponad rok temu, jednak zoo przetarg na opracowanie dokumentacji technicznej ogłosiło dopiero teraz.
- W ubiegłym roku rozpoczęliśmy dialog techniczny z potencjalnymi partnerami. Po wielu rozmowach uzgodniliśmy, co i gdzie ma pełnić swoją funkcję. Obecnie postępowanie podzielone jest na trzy etapy: najpierw postępowanie na projekt architektoniczny, później na budowę obiektów, a na końcu na prowadzenie działalności w nowych realiach. Na razie zapraszamy architektów do złożenia ofert, gwarantujemy ciekawą i kreatywną współpracę w jednym z najbardziej malowniczych miejsc w Gdańsku - kończy Emilia Salach.
Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana ta, która zdobędzie najwięcej punktów. Przy czym cena stanowić będzie 60 proc., a doświadczenie koordynatora projektu 40 proc. Termin składania ofert upływa z dniem 6 lipca 2020 r. Z kolei wymagany termin realizacji dla opracowania dokumentacji wyznaczono na 10 grudnia 2020 r. Przetarg TUTAJ
Miejsca
Opinie (88) 8 zablokowanych
-
2020-06-27 20:12
Oby tylko
"zmieniające się potrzeby konsumpcyjne zwiedzających" nie doprowadziły do tego, że kiedyś, w pogoni za pieniędzmi, w ogrodach zoologicznych będą jadłodajnie serwujące "świeżutkie mięsko prosto z wybiegu", zaś w ankiecie serwisu 3m na pytanie; "Jakie zwierzęta lubisz najbardziej?" najwięcej punktów uzyska odpowiedź: - "Gotowane!"
- 3 1
-
2020-06-27 23:22
po co obiekty dla turystów skoro celowo likwidują linie G do zoo bo turyści nie są tam potrzebni ?
- 3 0
-
2020-06-28 10:20
3 czy 4 punkty gastronomiczne ?
Widzę ze zoo nie wie ile ma punktów gastronomicznych na terenie hahahaha zapomnieli o Leśnym młynie :) zreszta polecam
- 1 0
-
2020-06-28 11:04
Nie lemurow
To jest wyspa lemingów
- 2 0
-
2020-06-28 13:03
Ubikacja
A może najpierw ustawić dodatkowe toalety.
- 0 1
-
2020-06-29 07:11
Super pomysł! Nareszcie!
Trzymam kciuki, żeby się udało! Teraźniejsze bary to fatalna jakość. Zdarza się nam kończyć wizytę wcześniej niż byśmy chcieli, bo jesteśmy głodni, a tam strach jeść. Jak będzie dobra gastronomia to z pewnością będziemy odwiedzać częściej, przez cały rok!
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.