• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Spłonął foodtruck na Openerze. Nikt nie ucierpiał

ms, łs
30 czerwca 2016 (artykuł sprzed 7 lat) 

Palący się foodtruck na Openerze


Spłonął foodtruck, który stał w strefie gastronomicznej na festiwalu Opener. Pożar ugaszono, ale część terenu festiwalowego jest niedostępna dla gości. Na szczęście nikt nie został poszkodowany.



Jako pierwszy informację o pożarze przysłał nam pan Kacper:

- O godzinie 17:20 zaczął płonąc foodtruck w strefie gastronomicznej festiwalu Heineken Open'er. Następnie pożar przesunął się na strefy Heinekena oraz Tymbarka. Ogień został już ugaszony.
Nasz reporter dodaje, że foodtruck "Belgijek" stał w strefie gastronomicznej zlokalizowanej tuż za pawilonem VIP. Najbliżej pożaru znajdowała się strefa medialna, z której dziennikarze zostali ewakuowani.

Przez pewien czas wstęp na teren festiwalu był niemożliwy, ale po ugaszeniu ognia ponownie otwarto bramy.

Mimo to cała prawa strona terenu festiwalowego, patrząc od strony wejścia, jest wyludniona. kordon pracowników ochrony nie dopuszcza tam nikogo.

Pożar foodtrucka na Openerze


Co było przyczyną pożaru? Właściciele innych foodtrucków twierdzą, że prawdopodobnie wybuchła butla z gazem, bo bezpośrednio przed pojawieniem się ognia miał miejsce głośny huk.

Oficer dyżurny Straży Pożarnej informuje, że w pożarze nikt nie został poszkodowany.

Po ugaszeniu pożaru odgrodzono część terenu festiwalowego, na którą publiczność nie jest wpuszczana. Po ugaszeniu pożaru odgrodzono część terenu festiwalowego, na którą publiczność nie jest wpuszczana.
Po ugaszeniu pożaru odgrodzono część terenu festiwalowego, na którą publiczność nie jest wpuszczana. Po ugaszeniu pożaru odgrodzono część terenu festiwalowego, na którą publiczność nie jest wpuszczana.
17:34 30 CZERWCA 16

PILNE! Pożar foodtrucka na Openerze (18 opinii)

Z informacji pana Kacpra wynika, że o godzinie 17:20 zaczął płonąc foodtruck w strefie gastronomicznej festiwalu Heineken Open'er. Następnie pożar przesunął się na strefy Heinekena oraz Tymbarka. Ogień został już ugaszony.

Nasz reporter dodaje, że foodtruck "Belgijek" stał w strefie gastronomicznej zlokalizowanej tuż za pawilonem VIP. Najbliżej pożaru znajdowała się strefa medialna, z której dziennikarze zostali ewakuowani.

Przez pewien czas wstęp na teren festiwalu był niemożliwy, ale po ugaszeniu ognia ponownie otwarto bramy.

Mimo to cała prawa strona terenu festiwalowego, patrząc od strony wejścia, jest wyludniona. kordon pracowników ochrony nie dopuszcza tam nikogo.
Zobacz więcej
Z informacji pana Kacpra wynika, że o godzinie 17:20 zaczął płonąc foodtruck w strefie gastronomicznej festiwalu Heineken Open'er. Następnie pożar przesunął się na strefy Heinekena oraz Tymbarka. Ogień został już ugaszony.

Nasz reporter dodaje, że foodtruck "Belgijek" stał w strefie gastronomicznej zlokalizowanej tuż za pawilonem VIP. Najbliżej pożaru znajdowała się strefa medialna, z której dziennikarze zostali ewakuowani.

Przez pewien czas wstęp na teren festiwalu był niemożliwy, ale po ugaszeniu ognia ponownie otwarto bramy.

Mimo to cała prawa strona terenu festiwalowego, patrząc od strony wejścia, jest wyludniona. kordon pracowników ochrony nie dopuszcza tam nikogo.
Zobacz więcej
ms, łs

Wydarzenia

Open'er Festival 2016 (31 opinii)

(31 opinii)
festiwal muzyczny, muzyka alternatywna, rock / punk, pop

Miejsca

Zobacz także

Opinie (179) 9 zablokowanych

  • Współczuje właścicielowi i pracownikom. (11)

    Współczuje właścicielowi i pracownikom. Dobrze że nie komu się nic nie stało.

    • 19 14

    • czy uratowali też psa? (2)

      tego z kotletów?

      • 8 2

      • (1)

        to foodtruk z frytkami, wiec o jakie kotlety Ci chodzi przepraszam?

        • 4 4

        • a to z budy psiej były te wykałaczki?

          • 4 0

    • O właściciela to ty się nie martw.. (6)

      Jutro dwa następne wstawi, to odrobi. Ale pracownikom wypada współczuć, nie codzień można zarobić 100zł w 16h pracy...

      • 11 5

      • buc (5)

        Tak bo wlascielowi z nieba spadaja te foodtrucki bucu! Trzeba tylko wiedziec gdzie sie ustawic pod niebiosami...

        a moj kolega tam pracuje i w czasie takich imprrez zarabiaja po 20-25zł za godzine! Wiec tak, tez wspolczuje pracownikom bo nie maja jak teraz zarobic dla siebie kaski

        • 6 8

        • (1)

          Tyle sie w stoczni dostaje ma starcie, niech sie za prawdziwa prace wezma

          • 7 4

          • a czym ie rozni praca od pracy? polakowa zazdrosc,przykre

            • 4 7

        • Nie gadaj bzdur bo i twoja furmanka się spali ze wstydu.. (2)

          100 zł dziennie, bez względu ile siedzisz. Wiem bo dorabiałem w takim przybytku. Utarg dzienny 20tys, a pracownikowi ochłapy. Wcale mi nie żal właściciela, po jednym sezonie stać go na pięć takich furmanek.

          • 9 1

          • ale tak dokładnie napisz, pracowales w Belgijkach? czy w innym foodtruku?

            bo w Belgijkach tyle zarabiaja, wiem to na pewno

            • 1 3

          • aha i jak uwazasz ze po sezonie stac go na takich 5 aut, to smialo dawaj otwieraj biznes...jak takis madry..

            oczywiscie nieistotne jest to ze te auta pracuja tylko w sezonie - 4 miesiace - a przez reszte roku "stoja", oczywiscie nieistotne jest ze takie auto kosztuje w cholore pieniędzy (od 50tysw góre) i oczywisce nieitotne jest to że organizator Opener bieze od nich horondalne czynsze...jak i wszyscy inni organizatorzy takich imprez....

            to jak napisałam powyżej, wszystko nieistotne...

            zapraszam do zabawy w Foodtrucki!

            ps. nie posiadam zadnego takiego biznesu ale bylem z nim zwiazany bardzo bliski wiec wiem co pisze...

            • 2 4

    • dobrze, że nikt nie zdążył sie zatruć

      tym śmieciożarciem!

      • 6 2

  • wejherowo (1)

    Szkoda ze cos wiecej nie zjarazlo to by 30mil by dostali

    • 5 3

    • Naćpany jesteś? Nie moźna zrozumieć ciebie...

      • 1 0

  • Eksplodowała... (3)

    ...nagromadzona esencja nastoletniego hipsterstwa. Dziewczynki w sztucznych wiankach i brodato-wąsaci chłopcy... ;-)

    • 43 2

    • ona

      Hahahahaha rewelacja!

      • 6 0

    • (1)

      miała sztuczny wianek? Słyszałem, że medycyna idzie do przodu, ale tak?

      • 15 0

      • he

        Aż tak, że noszą je na głowie....-buhahahaha

        • 9 0

  • A oni stoją i nagrywają idioci (2)

    Standard zamiast łapać za cokolwiek do (gaszenia) to jak zwykle przy jakimkolwiek incydencie ludzie wyciągają smartfona i zaczynają nagrywać.Nie piszę więcej bo za dużo byłoby przekleństw.Domyślcie się sami.Pozdrawiam Pana który nagrywał

    • 15 8

    • Nie pajacuj

      Czym ty byś olej ugasił czy propan butan trawą czy splunięciem?

      • 4 0

    • Weź już się nie wypowiadaj tak. Ty byś pewnie kurtką trzepał w płomienie...

      • 1 0

  • DD

    jaka impreza taki pozar xD

    • 15 4

  • (3)

    Mam nadzieję ze jest to ostatnia taka impreza w gdyni, niechcto bydlo jedzie sobie gdzie indziej. Miasto doplaca do tej imprezy, uprzykszajac zycie mieszkańcom. Prezydent powinien podac sie do dymisji

    • 18 13

    • Teraz wiesz jak ja się czuję w sezonie w Sopocie. (1)

      Co rok to gorsze bydło przyjeżdża.

      • 10 1

      • Hedoniści.

        • 2 1

    • Masz rację! W przyszłym roku chcemy Światowych Dni Młodzieży

      • 6 1

  • ale czad! (1)

    janusz filmuje janusza, który też filmuje:D normalnie efekt motyla z incepcją się chowa :D

    • 31 0

    • A Denisy Brandony z Żanetami jedzą hot doga ,wielki świat szał Egiertowo Blues Band.

      • 10 2

  • Burn baby, BUUURNNNN!

    • 5 2

  • ironia

    Pokarało ich za te nocne hałasy!

    • 7 2

  • Foodtruck...brzmi prawie jak Hilton a to buda z jedzeniem...

    • 20 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane