• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gdynia zaprasza na obiad

Michał Sielski
22 lipca 2009 (artykuł sprzed 14 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Trwa weekend kulinarny w Gdyni
Smacznie i tanio można zjeść w wielu miejscach Gdyni. Smacznie i tanio można zjeść w wielu miejscach Gdyni.

W ramach gdyńskiego "Szlaku kulinarnego" można odwiedzić już niemal 40 restauracji i barów, by spróbować śledzia po gdyńsku czy maków z pieca. Do końca września można też wypełnić ankietę oceniającą turystyczną Gdynię.



Szlak kulinarny to projekt Agencji Rozwoju Gdyni. Dzięki zawierającemu szczegółową mapę folderowi w kilku językach, turyści mogą bez problemu znaleźć polecane bary i restauracje, w których na ich podniebienia czekają kulinarne niespodzianki.

Oprócz tradycyjnych przysmaków niemal wszystkich kuchni świata, w centrum Gdyni można bowiem spróbować także lokalnych specjałów, jak wędzonych dzięki specyficznej recepturze ryb morskich czy śledzia po gdyńsku. Można też zaryzykować i wybrać coś bardziej intrygującego: "pierś Łukasza", zupę "Tom yam gai", cytrynowe fusilli lub kaczkę A-Dong.

Szlak kulinarny to jeden z pierwszych pomysłów Agencji Rozwoju Gdyni, który ma sprawić, by miasto zawładnęło nie tylko żołądkami, ale również sercami i umysłami turystów na długo. Już dziś można wypełnić ankietę, która ma odpowiedzieć na pytanie co poprawić w mieście, by przyjezdni czuli się w nim jak najlepiej.

- Ankietę opracowaliśmy wspólnie z niemiecką firmą IRS Consult AG i Serwisem Informacji Turystycznych PAP - mówi Anna Somorowska, prezes Agencji Rozwoju Gdyni.

W ankiecie, która jest wprawdzie nieco zbyt długa (jej rzetelne wypełnienie może zająć ponad 10 minut) są pytania m.in. o miejsca noclegowe, oznakowanie atrakcji turystycznych czy ocenę usług gastronomicznych. Wyniki przedstawione zostaną 9 października podczas organizowanego przez ARG w Gdyni IX Międzynarodowego Forum Gospodarczego.

-Dzięki niej będziemy mogli podnieść jakość usług turystycznych oraz opracować pakiet produktów, które zaspokoją coraz większe wymagania klientów - podsumowuje Anna Somorowska.

Opinie (258) 4 zablokowane

  • to powinna byc pizzeria kotwica bo anker to po niemiecku kotwica

    pozdrawiam

    • 2 0

  • Grube żarcie ma La Vita! (1)

    tylko tam śmierdzi fajami i to odstrasza normalnych klientów

    • 1 0

    • nie polecam tam bruschetty-malutkie zenujace porcje

      • 0 0

  • re

    pizzerie tą znam zawsze bylo tam zimno a sztucce były tepe

    • 2 0

  • THAI HUT

    Tajskie jadło na Abrahama, najlepsze w Gdyni...ale trochę trzeba wydać. Polecam!

    • 0 0

  • re

    batomiast szefowa nosila przyklejony usmiech

    • 0 0

  • a do szefostwa pracownik kuch nie jest niewolnikiem

    • 1 0

  • a co proszę? że można coś zjeść w Gdyni? restauracje, pizzerie? kpina. ścisk, tłok, wysokie ceny, lekceważący personel, duchota...
    Tak naprawdę brak przyzwoitych "bud" z doskonałym jedzonkiem (jakich pełno na całym świecie cywilizowanym) powoduje, że Gdynia..i całe Trójmiasto to plastikowy, wymalowany kórort..

    • 1 5

  • ANKER to PRZESZLOSC!!!! KIEDYS(2-3 lata temu co innego )

    Antyreklama dla ankera . Anker sie poprostu spierdzielil , kiedys bylo naprawde smacznie , dzien w dzien obiadek teraz poprostu to dramat
    - zadkie sosy
    - pizza wyglada jak bez dodatkow
    - nie wspomne juz co sie dzieje przy zamowieniu na wynos(wiecznie zimne a mieszkam na wzgorzu , czeste pomylki itd itp)
    - LASAGNIA robiona z resztek miesa wiem od osoby tam pracujacej

    Przestalem tam chodzic , niestety szkoda bo bardzo lubilem starsze bodajze malzenstwo ktore to prowadzilo , niestety poszli na masowke!!!!

    Kto sie zgadza prosze o wystawienie opini !

    Pozdro dla 3-miasto

    • 10 0

  • bistro na skwerze ohyda!

    nie polecam! Kiedys bylo tam ok.
    Od pol roku jest tragedia. 4 razy bylem i 4 razy sie strulem! Nawet kelnerki tam tego zarcia nie polecaj. Anker troche upadl ale jest to narazie jeszcze jedyna w miare porzadna jadalnia masowa w dobrej cenie

    • 0 0

  • UWAGA !!! (1)

    Proszę, nie korzystajcie z tej restauracji. W okropny i bezwzględny sposób wyzyskuje się tam pracowników. Ludzie pracują po 12-14 h za psie pieniądze, pozbawieni podstawowych praw pracowniczych i odarci z godności. Chciwość i bezwzględność Pani Właścicielki, nie zna granic. Ta "Pani" za to co wyprawia z pracownikami powinna odbywać karę pozbawienia wolności. Do tego fatalne warunki sanitarne w kuchni.
    Omijajcie szerokim łukiem !!! Każda wydana złotówka w Ankerze to zgoda na wyzysk i ludzkie cierpienie !!!

    • 8 1

    • to powinno byc zgloszone do inspekcji a takim pisaniem duzo nie wskurasz;/

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane