• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Morski widok i owoce morza - letni taras Vinegre otwarty

Olga Miłogrodzka
27 maja 2016 (artykuł sprzed 8 lat) 
Świeże ryby i owoce morza w nowym, tarasowym menu Vinegre Świeże ryby i owoce morza w nowym, tarasowym menu Vinegre

Sięga wysoko - ponad korony drzew, zajmuje powierzchnię ponad 200 m kw. i widać z niego niemal całą zatokę, aż po Półwysep Helski. Mowa o tarasie należącym do restauracji Vinegre w Gdyni. W czwartek wieczór zainaugurowano tu sezon letni. Nowe menu, przygotowane specjalnie dla tego tarasu, oferuje ryby i owoce morza.



Vinegre, usytuowana na ostatniej kondygnacji Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni, ma ten plus, że do posiłków serwuje bonus - widok na polskie morze. Wystarczy skorzystać z urokliwego tarasu restauracji. Agnieszka i Mariusz Zawadzcy - właściciele lokalu - witali na nim wczoraj pierwszych w tym roku gości. Przy chłodnym prosecco i śródziemnomorskich daniach biesiadowano ponad 4 godziny. Spotkanie zorganizowano w gronie najbliższych przyjaciół restauracji.

W tym roku na tarasie stanęła otwarta kuchnia. Zamawiać tu będzie można potrawy ze specjalnego menu, podawane tylko na świeżym powietrzu.

  • Przemysław Hinc - szef kuchni Vinegre (pośrodku) ze współpracownikami
  • Gambasy z oliwkami
  • Goście
  • Letni taras gdyńskiej restauracji Vinegre

- Marynistyczny pejzaż zainspirował letnią kartę tarasu. Na oczach gości, w woku, przyrządzać będziemy świeże ryby i owoce morza - mówi Przemysław Hinc, szef kuchni w Vinegre. Krewetki serwowane będą z chorizo oraz bananami - łączenie słodkich i słonych smaków to karaibska praktyka, którą zapożyczyliśmy właśnie na lato. Będzie też można spróbować krewetek królewskich - gambasów, dzikich, niehodowlanych, sprowadzanych z Argentyny, przyrządzanych w całości, tj. w pancerzach, na czerwonym winie, z czosnkiem i hiszpańskimi oliwkami. W menu mamy też ryby - śledzia bałtyckiego, stek z halibuta marynowany w rozmarynie i kaparach, łososia w estragonie i piri piri - portugalskiej papryczce, doradę i okonia morskiego. Sos z homara, podawany do każdej potrawy, to nasza specjalność.
Spotkanie urozmaiciły nie tylko pokazy live cooking'u. O oprawę muzyczną wieczoru zadbali DJ Hensha oraz wokalistka klubowa - Misza.

Od dziś taras otwarty jest dla wszystkich gości restauracji.

Miejsca

  • Vinegre Gdynia, Zawiszy Czarnego 1B

Zobacz także

Opinie (28) 4 zablokowane

  • super miejsce

    Vinegre to wspaniałe miejsce! smaczne jedzenie. bez zadęcia! klimat jest super bo czuje się dbanie o każdy szczegół! tarasy z widokiem to już wisienka na torcie! mniam! polecam!

    • 1 14

  • pitu,pitu ....listek , kwiatek, kropla sosu... a człowiekk dalej głodny (1)

    Jak widzę takie małe porcje na talerzach to od razu odechciewa mi się knajpki. Kiedyś wyszliśmy z takiego ,,wielkiego żarcia" by się N A J E Ś Ć w KFC

    • 22 6

    • Fajnie Janusz, fajnie.

      • 5 8

  • to teraz niech ci przyjaciele przychodza i nabijaja im kase .paranoja.-jak sie ma knajpe to ma byc dla wszystkich a nie jakies wybieranie

    • 24 4

  • ile wam zapłacili za tę reklamę?

    to jak urządzę imprezę dla rodziny to też o niej tak cieplutko napiszecie???

    • 35 3

  • słabiutka

    knajpa, wygórowane ceny, fatalna obsługa

    • 41 2

  • "Spotkanie zorganizowano w gronie najbliższych przyjaciół restauracji" - to takie wydarzenie było ?

    • 49 0

  • Nic ciekawego ceny jak z kosmosu wole do makro podjechać i samemu obrzydzić homara, małże czy krewetki za 1/3 ceny

    • 31 17

  • tekst sponsorowany?

    • 44 3

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane