- 1 Dziki parking taksówek przy stacji PKM (95 opinii)
- 2 Oszukana na "akcje Orlenu" straciła 140 tys. zł (143 opinie)
- 3 Wyzwania dla nowych władz Sopotu (103 opinie)
- 4 Drugi lewoskręt na Trasie W-Z nic nie dał? (213 opinii)
- 5 Dzielnica z ciekawą historią i starą wystawą (10 opinii)
- 6 3,5 mln zł wygrane w Lotto na Przymorzu (79 opinii)
Zatrucie tlenkiem węgla w piekarni w Gdańsku
Dwie osoby zostały odwiezione do szpitala z podejrzeniem zatrucia tlenkiem węgla, do którego doszło w piekarni przy ul. Partyzantów 15 w Gdańsku.
Aktualizacja godz. 21:13 Znane są już wstępne okoliczności zdarzenia.
- Doszło do niego podczas wypieku pieczywa. Mężczyźni zatruli się dymem z pieca. W stanie stabilnym zostali odwiezieni do szpitala. W jak najszybszym możliwym terminie będą przesłuchani - wyjaśnia Aleksandra Siewert z Komendy Miejskiej Policji w Gdańsku.
Jak się dowiedzieliśmy, bezpośrednią przyczyną mogła być nieprawidłowa eksploatacja pieca przez dwójkę mężczyzn. Dym, który powinien wydostać się przez komin, trafił do piekarni.
Sygnał o podejrzeniu zatrucia trafił do strażaków po godz. 19. Okazało się, że mogło dojść do zatrucia tlenkiem w piekarni we Wrzeszczu. Podjęto decyzję o zabraniu dwóch osób do szpitala.
- Gdy je odwożono, były przytomne. Na miejscu był jeden zastęp strażaków - informuje dyżurny Wojewódzkiej Stacji Koordynacji Ratownictwa w Gdańsku.
Przyczyny zdarzenia na razie nie są znane. Badają je już policjanci.
Więcej informacji wkrótce.
Do zatrucia tlenkiem węgla doszło także w Gdańsku sobotę wieczorem, w jednym z mieszkań przy ul. Waryńskiego . Do szpitala zabrano dorosłego oraz dwójkę dzieci.
Zaczadzenie w piekarni we Wrzeszczu (3 opinie)
Opinie (71) 6 zablokowanych
-
2016-02-21 23:19
brawo
taki sprzet wlascicieli powinni wziasc pod lupe !!! ,
- 7 3
-
2016-02-21 23:21
A koszt czujnika 50zl (2)
Przegląd instalacji: Pan podpisze dziękuję dowodzenia. Podobnie szkolenia bhp nawet w największych firmach.... Doradztwo bhp a w razie wypadku tworzenie dokumentacji... Gdzie zawsze winny jest pracownik....
- 8 2
-
2016-02-21 23:57
wlasnie (1)
tak wlasnie jest nawet w bardzo dużych zakładach pracy:(
- 3 1
-
2016-02-22 08:21
jest druga strona medalu
u nas w dużej firmie,
bhpowcy codziennie są na obchodzie dwa razy, zwracają uwagę na każdą nieprawidłowość, nakazują ludziom co powinni zrobić , informują kierownika i dyrektora, spisują, dają mandaty (często ludzie mają powyżej 0,2)
a ludzie i tak swoje- po ich wyjściu zdejmują kaski-nawet przed wejściem na rusztowanie potrafi zdjąć kask, okulary ochronne, rzucają kable w miejsca mokre, itp.- 2 0
-
2016-02-21 23:27
Teraz to nawet idąc po bułki można się zabić...
- 10 0
-
2016-02-21 23:28
buhaha
Teraz Tadek będzie placil 700 zl min tygodniowo a nie jak do tej pory 480zł
buhaha- 17 3
-
2016-02-21 23:53
Jak piekarze moga być winni? (2)
Od kominów są kominiarze
- 26 1
-
2016-02-22 08:36
Ale od otwierania kominow w piecu są piekarze , więc to jest przyczyna. Brak otwarcia komina w piecu .
- 1 2
-
2016-02-22 21:57
Od kominów strażacy...
Ostatnio nowym trendem u "Januszów" jest czyszczenie kominów przez strażaków bo jeden czy drugi woli kupić zgrzewę browaru zamiast zrobić przegląd kominiarski raz na kwartał. Mowa tu oczywiście o przewodach dymowych ale ustawa mówi o przynajmniej jednym w roku i dureń jeden z drugim robi raz w roku a potem zdziwko bo zapalił sie komin, rodzinę zaczadził albo spalił dom. Strażacy powinni zasypywać takim idiotom kominy do samego wylotu. Sąsiad przez głupotę już 2 razy prawie spalił swój dom, a przy okazji mój. Nauczcie się wreszcie użytkownicy pieców/kominków, że czyszczenie kominów to nie wymóg, a wasze bezpieczeństwo! Pomijam fakt braku czujników dymu i CO ale to juz swoją drogą :) Reasumując - jak trwoga to do telefon do straży bo sie sadza zapliła :D
- 0 0
-
2016-02-22 00:39
ta piekarnie ...
Ta piekarnie powinni zamknąć już dawno!!! Cotam się wyrabia!!! Pieczywo co prawda dobre ale sprzęt na dzisiejsze czasy to jakaś porażka a sanepid i bhpowiec ze się nie czepia to-brak słów. Ktoś napisał że teraz Tadek będzie płacił 700 tyg za 800 nie wiem czy bym się zgodził w takich warunkach!!! Porada dla Dąbrowskiego masz chłopie dobre pieczywo szanuj pracowników i inwestuj w sprzęt jak Ci jeszcze pozwolą otworzyć piekarnie !!!Powodzenia
- 9 11
-
2016-02-22 00:53
Podczas gdy w zamkniętym (niewłaściwie wentylowanym) pomieszczeniu działa piec gazowy z otwartą komorą spalania dochodzi do deficytu tlenowego skutkującego niepełnym procesem spalania. W wyniku tej reakcji powstaje tlenek węgla zwany potocznie czadem. Czad jest bezwonny i śmiertelnie niebezpieczny. Nie wolno zaklejać kratek wentylacyjnych!!!!!! Nawet jak piździ po nogach i nerach.
- 19 0
-
2016-02-22 06:55
Tadek zawsze o 20:00 sie brandzlowal przy piecu podgladajac piekarzy !
Tereska
- 3 11
-
2016-02-22 10:38
dwójka to może być dzieci
a mężczyzn zawsze jest dwóch!!!
- 10 0
-
2016-02-22 11:53
niunia
Tam co sie dziejeje to nie do obowiedzwnia powiny nie dac juz otworzyc kontrol powina bys sknerusy na wszystkim oszedzaja szkoda gadac?
- 3 7
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.