Jedzenie zaprojektowane dla zmysłów
Czasy, w których jedzenie służyło wyłącznie do zaspokojenia głodu, mijają bezpowrotnie. Współcześnie,...
Znaleziono 127 artykułów
Czasy, w których jedzenie służyło wyłącznie do zaspokojenia głodu, mijają bezpowrotnie. Współcześnie,...
Wykreowane z precyzyjnie dobranych komponentów. Te desery zachwycają nie jeden, ale dwa razy. Pierwszy -...
Wieczór panieński można spędzić na wiele sposobów. Aby był niezapomniany, warto zaplanować nie tylko nocną...
Restauracja Mercato może się poszczycić kolejnym wyróżnieniem. W 2014 roku została uznana za najlepszą w...
Porcelana, nawet ta najdroższa i najszlachetniejsza, może się czasem opatrzyć. To dlatego najlepsi szefowie...
Podroby, czyli zwierzęce wnętrzności, budzą złe skojarzenia. Mówiąc o wątróbce czy flakach, myślimy o...
Chęć zaimponowania drugiej osobie może mieć różne przyczyny - od uzyskania przychylności kontrahenta,...
Nowa aranżacja wnętrza i nowa koncepcja kulinarna - u progu przedwiośnia w Mercato zapachniało świeżością....
Jeśli romantyczna kolacja przy świecach, to gdzie; jeśli relaksujący pobyt w SPA, to w którym; jeśli wypad...
Międzynarodowy przewodnik kulinarny Gault&Millau wydał polską edycję. Wśród ocenionych restauracji nie...
To prawdopodobnie jedyny festiwal filmowy, na którym przed seansem zamiast popcornu i coli serwowane jest...
W czwartkowe popołudnie w restauracji Mercato w hotelu Hilton odbyła się odsłona jesiennej karty dań, znana...
Zadaniem uczestników tegorocznej, XI edycji Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, znanej szerszej...
Czekolada z chilli, cytryna z bazylią, limonka z szałwią nie są zaskoczeniem dla smakoszy, ale uchodzą za...
VI edycja największego konkursu kulinarnego organizowanego w Polsce "Wine & Food Noble Night" dobiegła...
Trzy natury Gdańska i Pomorskiego "WODA-ŁĄKA-LAS", czyli kulinarny press tour zorganizowany przez miasto...
Nowojorski magazyn o winie Wine Spectator przyznał restauracji Mercato nagrodę Award of Excellence. To...
Cook-off to konkurs, w którym sędziami nie muszą być kulinarni eksperci, ale klienci restauracji,...
Chociaż rynek luksusowy w Polsce jest odporny na kryzys, a liczba osób bogatych i zamożnych w naszym kraju...
To był jego pierwszy konkurs. Otwarcie mówi o uprzedzeniu do kulinarnych wyścigów, gdyż - jak twierdzi -...