Gotowanie jest proste. Gdzie się go nauczyć w Trójmieście?
Dla początkujących i zaawansowanych. Dużych i małych. Wytrawnie i na słodko. Klasycznie i bezglutenowo. W...
Znaleziono 32 artykuły
Dla początkujących i zaawansowanych. Dużych i małych. Wytrawnie i na słodko. Klasycznie i bezglutenowo. W...
Polska reprezentacja z gdańskim szefem kuchni Adamem Woźniakiem na czele zdobyła srebrny medal w kategorii...
Gwiazdkę Michelin często utożsamiamy z wykwintną restauracją, menu degustacyjnym, wysoką ceną. Czy...
Amuse-bouche, czyli maleńkie danie na maksymalnie trzy kęsy, w najlepszych restauracjach rozpoczyna kolację...
W Trójmieście coraz częściej zaprasza się szefów kuchni do prywatnych domów. Nowa moda nie odbierze...
Kiedyś często gościły na pomorskich stołach, dziś są rarytasem, którego konsumpcja kojarzy się z luksusem....
Trzydzieści tysięcy złotych za kilogram - tyle może kosztować najlepszej jakości szafran. Kto ma tego...
Są obiektem westchnień smakoszy i restauratorów. Mają intensywny aromat, a ich smak trafia w gusta nawet...
Ma osiem ramion i każde z nich jest równie... smaczne. Bogata w białko, niskokaloryczna, o delikatnym...
Zadaniem uczestników tegorocznej, XI edycji Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, znanej szerszej...
To mięso jest bardzo delikatne w smaku, kruche, wyjątkowo soczyste, a przy tym ma mało kalorii. Można z...
Ma jędrne, białe mięso o niezwykłych walorach smakowych. Jest przy tym niewiarygodnie... brzydki. Mowa o...
Chcemy żyć i odżywiać się zdrowo i coraz większą uwagę przywiązujemy do tego, co ląduje na naszym talerzu....
Zielone czy białe, gotowane na parze, pieczone w piekarniku, czy zmiksowane w kremowej zupie? Wybór jest...
Wędzone w ogródku węgorze, pieczona gęś spożywana o drugiej w nocy, poszukiwania świeżego szczupaka,...
Amerykanie mają swoje Święto Dziękczynienia z obowiązkowym pieczonym indykiem, mieszkańcy Pomorza podczas...
Dzięki codziennym połowom w Małej Wodzie, w chatach nordowych Kaszubów nie brakowało ryb. Jednymi z...
W sobotę, 6 października, drużyna pomorskich kucharzy powalczy o medal na najważniejszym europejskim...
Jak smakuje Pomorze? O tym będzie można się przekonać podczas imprezy, która odbędzie się w niedzielę, w...
"Na bezrybiu i rak ryba" - to popularne rybackie porzekadło z czasów, kiedy populacje rodzimych raków miały...