- 1 Dulkiewicz niechętna do wymiany zastępców (214 opinii)
- 2 Zakaz wstępu do lasów w Gdyni przez ASF (473 opinie)
- 3 Kleksem asfaltu w gumę przy Zieleniaku (115 opinii)
- 4 Za rok pojedziemy Obw. Metropolitalną (300 opinii)
- 5 4- i 7-latek opuścili mamę. Pojechali do parku (146 opinii)
- 6 "Ławka wstydu" zniknęła i nie ma wstydu (120 opinii)
Kolejny festiwal kulinarny przed nami
Po raz czwarty trójmiejskie restauracje przygotują specjalne trzydaniowe menu w promocyjnej cenie w ramach festiwalu Restaurant Week. Impreza potrwa od 21 do 30 października, ale stoliki rezerwować można już teraz. Cena 3-daniowego zestawu: 39 zł.
Restaurant Week to festiwal kulinarny, który organizowany jest równocześnie w największych miastach Polski. Organizatorzy zapraszają do udziału wybrane restauracje, których szefowie kuchni przygotowują specjalną festiwalową kartę. W Trójmieście impreza odbędzie się po raz czwarty. Ideą przewodnią jesiennej edycji jest hasło "Towarzyskość to zdrowie!".
- Nawiązujemy tym do badań kanadyjskiej badaczki Susan Pinker, która udowodniła, że osoby towarzyskie, które spotykają się regularnie w stałym gronie, choćby po to, żeby coś zjeść i porozmawiać, mają większe szanse na dłuższe życie niż te, które rzuciły palenie, schudły czy regularnie ćwiczyły - tłumaczy trójmiejska koordynatorka Restaurant Week, Natalia Taranta-Pelc. - Raporty opisujące polskie restauracje pokazują, że Polacy coraz częściej i chętniej spędzają wolny czas z bliskimi, znajomymi i współpracownikami przy restauracyjnych stołach.
Impreza potrwa od 21 do 30 października. Weźmie w niej udział 20 restauracji z Gdańska, Sopotu i Gdyni: Bliżej, Cały Gaweł, Czarna Owca, COCO, Delmonico Gdańsk, Delmonico Sopot, Eliksir, Fidel, Główna Osobowa, INK, La Fortuna, Lobster, Malika, Magiel, Morze Wina, Numero1, On/Off, Panaya, Panorama, Przystanek Orłowo, Serio oraz Świnka w trawce pod jabłonką.
Podobnie jak podczas poprzednich edycji, w każdym lokalu będzie można spróbować trzydaniowego, popisowego menu szefa kuchni składającego się z przystawki lub zupy, dania głównego i deseru. Większość miejsc oferuje kartę mięsną oraz wegetariańską. Koszt zestawu dla jednej osoby wynosi 39 zł. Ewentualne napoje nie są wliczone w cenę.
- Aby jeszcze bardziej rozbudzić polską towarzyskość, nagradzamy wyjścia na festiwal w większym gronie. Przy rezerwacji 8-osobowego stolika ósmy gość odwiedza restaurację za darmo - dodaje Taranta-Pelc.
Ofertę poszczególnych lokali można sprawdzić na stronie restaurantweek.pl. Po wybraniu miejsca i daty należy opłacić rezerwację. Następnie na podany adres mailowy wysyłany jest kupon rezerwacyjny, z którym należy udać się do lokalu. Rezerwacje już trwają.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (28) 2 zablokowane
-
2016-10-13 15:12
Serca i gołębie po 7 zł za kilogram (4)
a tu stówa za danie i mikroskop elektronowy potrzebny
- 14 8
-
2016-10-13 15:47
Typowy Polak - przedsiębiorca. (3)
Uważa, że czynsz jest darmowy, nie płaci swoim pracownikom a gazownia/elektrownia media mu daje w prezencie. Stąd u niego ceny jak w sklepie. Cudowny świat ignoranta.
- 10 13
-
2016-10-13 18:44
(1)
Cudowny świat ignoranta - lepiej udawać elitę, wynająć lokal za kosmiczne pieniądze, składniki dań w hurtowni za rogiem i kasować jak za złoto. Potem pozostaje już tylko udawać gastronomicznego guru.
- 6 7
-
2016-10-14 00:15
Jak dobrze rozumiem nie posiadasz restauracji tylko z przyzwoitości, żeby nie "kasować jak za złoto".
Bo taki biznes to łatwy szmal. Przynamniej w wyobraźni ludzi, którzy nigdy własnego biznesu nie prowadzili.
- 2 2
-
2016-10-13 20:24
Ty tępaku ohydny
- 3 4
-
2016-10-13 15:16
W niektórych była Pani Beata z test smaku i nie zostawiła suchej nitki także ja osobiście podziękuję. (8)
do tego te roszczeniowe głodne tłumy liczące na okazje i restauratorzy którzy ich przechytrzą serwując im mniejsze niż zwykle porcje.
- 21 0
-
2016-10-13 15:28
test smaku to bzdura (7)
wogole sie nie znaja i zawsze maja inne zdanie, nie wierze w to co pisza w test smaku bo przekonalam sie na wlasnej skorze ze nie ma racji ta cala beata
- 6 11
-
2016-10-13 15:49
Cytując Panią Beatę: "Nasze recenzje są subiektywne (...)" (5)
Polecam zajrzeć do słownika (o ile taki posiadasz) i sprawdzić znaczenie słowa "subiektywny". Potem zastanów się nad swoim "wogole sie nie znaja".
- 6 5
-
2016-10-13 17:13
Ale takie subiektywne (2)
opinie nie powinny być przedstawiane szerokiej bazie odbiorców, ponieważ te subiektywne opinie mogą zaszkodzić danej restauracji i Pani Beatka może mieć wytoczony proces.
- 4 4
-
2016-10-13 17:35
Felietony też są subiektywne i nikt za nie nie skarży.
To nie jest prasa fachowa, żeby wymagać o nich "obiektywizmu" przy testach.
- 3 1
-
2016-10-14 09:51
Za dużo filmów amerykańskich się naoglądałeś.
Jaki proces? O to, że komuś jedzenie nie smakowało? Zejdź na ziemię.
- 1 0
-
2016-10-13 18:36
każda kobieta recenzja jest subiektywna i to jej oczywista cecha (1)
Subiektywnym recenzji nie jest problemem, ale może nim być to, że recenzent zwraca uwagę na pierdół, nie dotykając meritum problemu.
- 1 1
-
2016-10-13 18:37
przepraszam, nie wiem skąd słowo "kobieta" w tytule
Słownik mi dokleil :)
- 0 1
-
2016-10-14 09:52
Żeby Tobie ktokolwiek uwierzył
musisz najpierw popracować nad znajomością j.polskiego w piśmie.
- 1 0
-
2016-10-13 18:22
festiwal restauracji? to te restauracje będą śpiewać?
- 11 1
-
2016-10-13 19:26
Beata Test Smaku bedzie?
- 7 0
-
2016-10-13 21:10
Z Beaty taki tester jak z koziej
Pupy
- 5 3
-
2016-10-13 21:23
jedna!? restauracja z Gdańska? (1)
Super....:/
- 1 2
-
2016-10-14 07:41
w Gdańsku dwie restauracje
Delmonico Cut Steakhouse Gdańsk, Szafarnia 11
Restauracja Lobster Gdańsk, al. Grunwaldzka 472- 0 0
-
2016-10-13 22:12
(1)
"Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w festiwalowej cenie"
Jeżeli tak samo gotują, jak władają polskim językiem
bardzo dziękuję nawet jak "doświadczenie jest starannie przygotowane"
bełkot, bełkot z Restaurant Week- 9 1
-
2016-10-13 22:56
jeszcze jedna próbka ortografii i stylu - tym razem z ich strony
"Przy Rezerwacji 8-osobowego stolika ósmy Gość odwiedza Restaurację za darmo. W ramach Festiwalu odbędzie się także przedsprzedaż książki kucharskiej "Najlepsze przepisy najlepszych restauracji","
zamieszali w to i Papieża i jakąś "badaczkę z Kanady.- 1 0
-
2016-10-14 09:31
po ostatniej takiej akcji zakończyłam dzień w toalecie .....rozstrój żołądka ....uważajcie !!!!!!!!
- 2 1
-
2016-10-14 10:02
Takie sobie. (1)
Są w trójmieście prawdziwe restauracje, jak metamorfoza, sztuczka czy mercato, a ich brak na liście festiwalowej świadczy o renomie restaurant weeku. Everytap się ostatnio chwalił, że startuje w listopadzie z festiwalem śniadaniowym i szczerze, wolę wydać 10 zł na dobre śniadanie, niż 4 dychy na "doświadczenie restauracyjne" polegające na serwowaniu okrojonych wersji dań z menu w kosmicznej cenie. Zanim mnie zjecie: tak, byłem 2 razy na rw, raz na festiwalu śniadaniowym everytap, często bywam w knajpach i nie uważam się za Janusza :) pozdrawiam.
- 4 4
-
2016-10-14 23:46
Żaden Janusz nie uważa się za Janusza ;)
- 1 0
-
2016-10-14 10:05
Moje 500+ wolę wydać na co innego a
dziecku kupię zestaw happy z kuponu i będzie bardziej szczęśliwy od tych drogich 3 daniowych dań.
- 3 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.