- 1 Nie będzie lepszej segregacji - będą kary (241 opinii)
- 2 Śmierć Adamowicza. Wyrok ws. finału WOŚP (108 opinii)
- 3 Pomorze za 36 lat: kobiece i... stare (81 opinii)
- 4 Napad na bank czy głupi żart? (91 opinii)
- 5 "Pani już tu nie mieszka". Wyrzucili też kota (732 opinie)
- 6 Remontują, zamiast wyburzyć. Dlaczego? (109 opinii)
Nowe inwestycje i nowe piwo z Browaru Amber
Podgdański browar Amber zainwestował ostatnio w nową warzelnię oraz leżakownię. Wszystko po to, aby na rynek wypuścić nowy produkt. Piwo Amber Zimowy trafi do sklepów już pod koniec listopada. Będzie to pierwsze z serii nowych piw sezonowych.
Piwa sezonowe są w naszym kraju nadal mało popularne. Bardziej znane są w takich krajach jak Belgia, Holandia, czy Niemcy. Tam warzy się m.in. piwa marcowe, sierpniowe, a także zimowe.
Podobne już powstaje w Amberze.
- Startujemy z piwem sezonowym Amber Zimowy, które pojawi się w sklepach pod koniec listopada. Będzie to piwo esencjonalne, w smaku i słodowe, o dużej zawartości alkoholu ok. 7,1 proc. - mówi Marek Skrętny, dyrektor ds. marketingu Browaru Amber. - Nie będzie w nim żadnych sztucznych aromatów korzennych i goździkowych. Za to na puszce umieściliśmy dwa przykładowe przepisy na grzańca. Tak, aby każdy w domu mógł go sobie przygotować we własnym zakresie.
Polacy znudzili się popularnymi markami typu lager, produkowanymi przez wielkie browary i zasmakowali w piwach, które oferują nowy smak. Dlatego nasz rynek zaroił się nagle od piw pszenicznych, miodowych, owocowych. Mimo to, segment piw sezonowych jest wciąż niezagospodarowany. - To szansa i siła napędowa dla nas oraz innych małych browarów - tłumaczy Skrętny. - W zamyśle mamy całą serię piw sezonowych. Kolejne piwo trafi na półki wiosną, w okolicach kwietnia.
Produkcja nowych gatunków piw w Browarze Amber wiąże się jednak z nowymi inwestycjami. Za środki własne oraz pozyskane z Unii Europejskiej browar rozbudował leżakownię oraz warzelnię. Na początku 2012 roku ruszy kolejny etap modernizacji. - To pozwala nam na bycie bardziej elastycznym i na produkcję małych partii piw okolicznościowych - mówi Marek Skrętny.
Miejsca
Opinie (246) ponad 10 zablokowanych
-
2011-11-03 16:12
Żeby (1)
nie ta "kochana" UE to tej Polski nie było by już na mapie Europy , żenada !!!
- 3 0
-
2011-11-03 16:37
ale o co ciebie chodzi????
- 1 0
-
2011-11-03 16:26
WIERNY 1000 LETNIEJ TRADYCJI GDANSKA
Amber King -Lechia Gdansk!!!!! A cala reszta naciagaczy swoich sikow wypad z Gdanska!!!!!
- 1 5
-
2011-11-03 16:37
"Full Gdański" produkowany w "granatach" 0,33 l był najlepszy i tego nie zastąpi żadne piwo, albo raczej współcześnie produkowane jego namiastki
- 3 1
-
2011-11-03 16:53
Dobrze piszecie
Parę lat temu pijałem amberka - szczególnie pasował mi clasic zielony ale od 4 lat tak się zepsuł że już nie pijam. Zaczęli dodawać chemii jak inne wielkie fabryki piwne.Jednak najlepsze są ekstrakty wódeczność to wódeczność !!!
- 0 0
-
2011-11-03 17:04
Amber
- 2 1
-
2011-11-03 17:49
Kozlak !
- 2 0
-
2011-11-03 18:05
He, he -w/g ankiety zdecydowana większość kieruje się smakiem. To kto kupuje te sikacze - lechy i tyskie
Nie rozumiem ...
- 2 0
-
2011-11-03 18:06
piwo 4,5% to jest to !
mnie interesuje smak piwa a nie zawartosc alkoholu.pracowalem 7 lat w niemczech i tam piwo ma srednio 4,5 % alk. takie piwko do obiadu i mozna spokojnie jechac autem. tylko u nas scigaja sie browary - nie wiem po co,kto wyprodukuje mocniejsze. jak chce sie nachlac kupuje wódę.
- 5 1
-
2011-11-03 18:25
Kazdy
Kazdy bamber pije amber.
- 4 0
-
2011-11-03 18:31
i gdybyscie sie nie chwalili tym ze nawet na produckje piwa pobieracje socjal z pieniędzy podatnika (cyzli UE) to bym kupił to
piwko a tak to mam was gdzieś
- 3 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.