Pieterwas Krew i Woda się zamyka. Podobnie jak kilka...
Mariusz Pieterwas, znany i ceniony szef kuchni, postanowił zamknąć swoją restaurację znajdującą się w...
Znaleziono 55 artykułów
Mariusz Pieterwas, znany i ceniony szef kuchni, postanowił zamknąć swoją restaurację znajdującą się w...
Przystępne ceny w prestiżowych restauracjach - czy to możliwe? Jak wiemy, za jakość trzeba zapłacić....
Imprezy kulinarne, podczas których można spróbować degustacyjnych porcji dań od lokalnych restauratorów, to...
Nie wszyscy pałają do wątróbki sympatią, jednak danie ma wielu miłośników. Jej największym dobrodziejstwem...
Śmiało mogę nazwać restaurację Krew i Woda kultową. Zaczęło się w 2015 r. od małego bistro, które szef...
Ośmiornica, langusta, homar, krab, ostrygi - choć dla jednych to specjały, które lepiej omijać szerokim...
Tysiące ludzi spędzających czas w stoczni i innych modnych trójmiejskich miejscówkach, tętniące życiem do...
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Kolejne święta przyjdzie nam spędzić w pandemicznej rzeczywistości....
Rok 2020 przypomniał wszystkim, że na świecie, oprócz śmierci i podatków, nie ma nic pewnego - w jednej...
Burgery z kimchi, niebanalne sushi w niezliczonych postaciach, pad thai, smaczne curry czy owoce morza. To...
Ostrygi kojarzone są z wykwintnym daniem, nie wszędzie są też dostępne i nie należą do najtańszych. Jedni...
Spacer nad morzem mniej znanymi uliczkami urokliwej dzielnicy czy po centrum jednego z trzech miast to...
Fine Dining Week to wyjątkowy festiwal kulinarny, w którym biorą udział najlepsze polskie restauracje....
W poniedziałek w Warszawie odbyła się coroczna gala Żółtego Przewodnika, podczas której nagrodzono...
Setki osób przemaszerowały kulinarnym deptakiem, który w sobotę tymczasowo zorganizowano w ramach imprezy...
Blisko trzydzieści gdyńskich restauracji, barów i kulinarnych rzemieślników wystawi swoje stoiska na...
Kulinarne zagłębia, czyli miejsca, które cechuje kulinarna różnorodność, stają się w Trójmieście coraz...
W dniach od 6 do 26 maja odbędzie się ogólnopolska akcja Riesling Weeks, która ma rozpowszechnić wiedzę o...
W poniedziałek odbyła się Gala Premierowa V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród...
Tydzień Kuchni Polskiej to akcja zorganizowana z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości,...