- 1 Pajęczyny pełne larw na Zaspie (43 opinie)
- 2 Andrzej Duda dziękował strażnikom granic (207 opinii)
- 3 Jechaliśmy Obwodnicą Metropolitalną (224 opinie)
- 4 Pełno usterek i pustostanów na dworcu (135 opinii)
- 5 Zarzuty znęcania się nad 66 psami (84 opinie)
- 6 Do czerwca skażona ziemia zniknie z Gdańska (106 opinii)
Nowe inwestycje i nowe piwo z Browaru Amber
Podgdański browar Amber zainwestował ostatnio w nową warzelnię oraz leżakownię. Wszystko po to, aby na rynek wypuścić nowy produkt. Piwo Amber Zimowy trafi do sklepów już pod koniec listopada. Będzie to pierwsze z serii nowych piw sezonowych.
Piwa sezonowe są w naszym kraju nadal mało popularne. Bardziej znane są w takich krajach jak Belgia, Holandia, czy Niemcy. Tam warzy się m.in. piwa marcowe, sierpniowe, a także zimowe.
Podobne już powstaje w Amberze.
- Startujemy z piwem sezonowym Amber Zimowy, które pojawi się w sklepach pod koniec listopada. Będzie to piwo esencjonalne, w smaku i słodowe, o dużej zawartości alkoholu ok. 7,1 proc. - mówi Marek Skrętny, dyrektor ds. marketingu Browaru Amber. - Nie będzie w nim żadnych sztucznych aromatów korzennych i goździkowych. Za to na puszce umieściliśmy dwa przykładowe przepisy na grzańca. Tak, aby każdy w domu mógł go sobie przygotować we własnym zakresie.
Polacy znudzili się popularnymi markami typu lager, produkowanymi przez wielkie browary i zasmakowali w piwach, które oferują nowy smak. Dlatego nasz rynek zaroił się nagle od piw pszenicznych, miodowych, owocowych. Mimo to, segment piw sezonowych jest wciąż niezagospodarowany. - To szansa i siła napędowa dla nas oraz innych małych browarów - tłumaczy Skrętny. - W zamyśle mamy całą serię piw sezonowych. Kolejne piwo trafi na półki wiosną, w okolicach kwietnia.
Produkcja nowych gatunków piw w Browarze Amber wiąże się jednak z nowymi inwestycjami. Za środki własne oraz pozyskane z Unii Europejskiej browar rozbudował leżakownię oraz warzelnię. Na początku 2012 roku ruszy kolejny etap modernizacji. - To pozwala nam na bycie bardziej elastycznym i na produkcję małych partii piw okolicznościowych - mówi Marek Skrętny.
Miejsca
Opinie (246) ponad 10 zablokowanych
-
2011-11-03 13:35
jak zwykle polecam produkcję piwa na własną rękę:)
a tego sezoniaka z chęcią posmakuję;)
- 7 0
-
2011-11-03 13:30
Hola, hola ! W zamkniętym przez Żywca
nieodżałowanym browarze w Gdańsku też produkowano piwo sezonowe. "Świąteczne" było produkowane w dwóch wersjach: na Boże Narodzenie i na Wielkanoc.
- 8 0
-
2011-11-03 13:12
fuu.. co za ohydna pyszka
- 3 2
-
2011-11-03 13:08
wszystkie piwa przemyslowe
sa do d.. - w tej chwili licza sie sie tylko browar ktore produkuja prawdziwe piwo a nie jakies siki na bazie wody, sztucznych ekstraktow i kto wie czego jeszcze.Proponuje porownac np. Staropramena i Zywca - roznica kolosalna!
- 14 0
-
2011-11-03 12:58
super wiadomość - niedługo pokosztuję, chociaż zielony Specjal też niczego sobie
- 2 11
-
2011-11-03 12:45
Ciekawe czy będzie dobre w smaku... bo to przecie ważne!
- 8 1
-
2011-11-03 12:18
(1)
Wszyscy się podniecają tymi dotacjami tylko mało kto mówi o tym że te pieniądze trzeba będzie kiedyś oddać lub też dotować nowe kraje które wejdą do Unii...a na to chyba nas nie stać :)
- 7 10
-
2011-11-03 12:34
Już oddajemy:http://www.youtube.com/watch?v=j5tlAY9qm1cBy żyło się lepiej, ta pani się na przykład z tego cieszy.
- 1 1
-
2011-11-03 12:21
Jestem fanem browaru z Bielkówka i bardzo dobrze że się rozwija nasz Amberek mniam mniam :D
- 25 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.