- 1 Lasy w Gdyni bez ludzi. "Chronimy dziki" (157 opinii)
- 2 Pod prąd uciekał przed policją (250 opinii)
- 3 Ukraińcy z Trójmiasta pojadą na front? (720 opinii)
- 4 Rejsy sezonowe: dokąd popłyniemy? (143 opinie)
- 5 35 mln zł na remont gmachu Straży Granicznej (64 opinie)
- 6 Rozbój w kolejce SKM. Interwencja SOK (103 opinie)
Wielka uczta za pół ceny
Każdego roku akcja "Weekend za pół ceny" rośnie w siłę. W tegorocznej edycji udział bierze aż 9 miast z Gdańskiego Obszaru Metropolitarnego. Wiosenna inicjatywa została rozłożona na trzy weekendy. Inaugurujemy 29 i 30 marca w Sopocie, Malborku i Nowym Dworze Gdańskim.
Weekend, w którym możemy pozwolić sobie na odwiedzenie kilku kulinarnych miejsc na mapie wybranego miasta i bez wyrzutów sumienia najeść się do syta, nie uszczuplając przy tym zbytnio naszego portfela. Do akcji zapoczątkowanej w 2010 roku w Gdańsku dołączył m.in. Sopot. "Weekend za pół ceny" to jednak nie tylko 50-procentowe rabaty w restauracjach, paleta atrakcji została wzbogacona o ofertę noclegową oraz zabiegi kosmetyczne.
- Przyjechaliśmy do Sopotu nieco wypocząć i spędzić miły weekend. Przyznam szczerze, że nic nie wiedzieliśmy o akcji. Nie będę ukrywać, że niezwykle nas to cieszy. Bardzo pozytywna inicjatywa - tłumaczy zadowolona Magda z Poznania.
W kurorcie inicjatywę poprało w sumie kilkunastu restauratorów i hotelarzy. Na popularnym "Monciaku" pojawiliśmy się kilka minut po godz. 13. Zgodnie z przewidywaniami napotkaliśmy tłumy spacerowiczów korzystających z pięknej, wiosennej pogody. Odwiedziliśmy kilka punktów gastronomicznych biorących udział w projekcie "Weekend za pół ceny". Jak trafić do restauracji, w której serwowane są dania o połowę tańsze niż zwykle? Każdy lokal oznaczony jest charakterystycznym plakatem akcji. Ku naszemu zdziwieniu, pomimo zbliżającej się pory obiadowej, restauracje nie pękały w szwach. Bez kolejek i tłumów okupujących restauracyjne stoliki, można było w spokoju delektować się dobrym posiłkiem. Zapewne im bliżej wieczora, tym więcej będzie spragnionych kulinarnych doznań klientów. Restauratorzy i kuszące rabaty będą czekać na klientów również w niedzielę.
- Uczestniczę w akcji w zasadzie od samego początku. Często porządna kolacja dla dwóch osób w dobrej knajpie to spory wydatek. Dzisiaj można sobie pozwolić na pokaźną ucztę bez drastycznego uszczerbku na domowym budżecie - śmieje się Marcin.
W Sopocie akcję "Weekend za pół ceny" poparły: restauracja Toccata (Hotel Haffner), Villa Baltica, Pinokio, Art Deco (Grand Hotel), Koliba, Sabat, Barocco, Rondel, restauracja w Hotelu Rezydent, The Mexican, Delmonico Cut Steakhouse (Hotel Opera), Rotunda Café (Sheraton), Kurort Cafe, Instytut Spraw Wszelakich, Chata Smakosza, Cafe Ferber oraz kawiarenka w Punkcie Informacji Turystycznej.
Za tydzień 50-procentowe rabaty otrzymają klienci w lokalach w Gniewinie, Łebie i Pruszczu Gdańskim. Wielka kulinarna uczta w Gdańsku odbędzie się 12 i 13 kwietnia.
Miejsca
Zobacz także
Opinie (99) 1 zablokowana
-
2014-03-29 20:55
pizza
pizza cztery pory roku najlepsza. co w spichlerzu zostalo z calego roku, zostaje wykorzystane w ten wspanialy dzien. i ludzie wpier..... az sie uszy trzesa.
- 6 0
-
2014-03-29 20:42
A mnie wkurza jak resturatorzy robią mnie w wa..a na napojach. Kawa za 16zł., piwo za 12zł. Mogę zapłacić za grzyby, czy wołowinę, bo wiem że to kosztuje, ale herbata z woreczka po 10zł.
- 19 0
-
2014-03-29 20:21
RONDEL-ŻENADA, nie dajcie się nabrać
Cała ta akcja to antyreklama pseudo restauracji w moim przypadki Rondel, strata czasu (45 min czekania na pseudo danie) i zły humor w gratisie, to dla nich tylko okazja na nachapanie się kasy za napoje które nachalnie proponują i resztki które podają na talerzu- niedopieczone, nieobrane i nieumyte, bo piach trzeszczał w zębach !!! ziemniaki z 3 kawałeczkami mięsa (z kurkami, których nie było) bez cienia surówki, sałatki nie licząc surowych 2 szt. 2 milimetrowych obierek z marchewki leżacych na kępce czegoś zielonego wielkości 4 cm2, niestety niby obiad za połowę ceny, wyszliśmy wściekli, głodni bez 50 zł w kieszeni
- 18 2
-
2014-03-29 20:19
Byłam dziś z mężem w restauracji Toccata. Wszystkie dania z karty -50%, duże porcje, smacznie, miła obsługa. Jedyny minus jest taki że musieliśmy poczekac do godziny 16 bo dopiero wtedy rozpoczynała się akcja. Serdecznie polecam
- 8 3
-
2014-03-29 20:02
Porcje jakby mniejsze i mniej świeże
- 5 0
-
2014-03-29 19:13
o to to to to (:
Teraz czekamy na paliwo za pol ceny ! kto pierwszy się wychyli
a i co jak co ale wodeczke za polowe tez by się dalo wypic tuuu to apel do nocnych sklepow (;
Budowlance dziękujemy boo pol ceny to już teraz po bumie wszystko u nich kosztuje !- 23 1
-
2014-03-29 18:59
Apel do narzekajacych, meczycieli - trzy cztery - DO ROBOTY
Czasami , każdego stać tylko prosze nie kupować co popadnie w marketach i potem na śmietnik . Tylko z głową i uśmiech więcej .
- 16 10
-
2014-03-29 18:55
Ja podziekuje takiej akcji,niepotrzebny tłok sie tworzy,a restauratorzy i tak muszą wyjść na swoje
- 29 3
-
2014-03-29 18:46
Smacznego byznesmenom!
- 16 7
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.