- 1 Tony kokainy w Gdyni. Mówili, że to kreda (32 opinie)
- 2 Kiedy otwarcie Kauflandu w Gdyni? (110 opinii)
- 3 Dodatkowy lewoskręt odkorkuje Trasę WZ? (122 opinie)
- 4 Miliony strat po setkach ataków hakerskich (62 opinie)
- 5 Borawski rezygnuje z wiceprezydentury (149 opinii)
- 6 Nowy apartamentowiec powstanie na Wyspie Spichrzów (175 opinii)
Kuchnia molekularna w Hotelu Królewskim
Kucharz Królowej Belgii zaprezentował swoje umiejętności w Gdańsku.
Jean Bos, twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce, mistrz kucharski Belgii i Francji, zaprezentował w gdańskim Hotelu Królewskim nowoczesne techniki gotowania i przyrządzania potraw.
Także dlatego cieszy się sporą popularnością w całej Europie. Najsłynniejsza restauracja tego typu, prowadzona w Hiszpanii przez fizyka Ferrana Adrię w zeszłym roku miała dwa miliony klientów.
Potrawy schłodzone w ciekłym azocie zamiast zamrażarki, lasery, smaki przenoszone za pomocą ultradźwięków - to tylko niektóre z zadziwiających wydarzeń, które w kuchni molekularnej nie są naukowymi eksperymentami, a po prostu... gotowaniem.
Mistrzowie kuchni przygotowali również pokaz caravingu, czyli tworzenia z owoców i warzyw niesamowitych kształtów, które częściej niż potrawami stają się ozdobą stołów. Wymyślne łabędzie czy kwiaty przygotowane zgodnie z tajską tradycją są także coraz bardziej popularne w europejskich restauracjach.
Opinie (81) ponad 10 zablokowanych
-
2010-05-03 20:30
kolejny twór na styl GMO
Jeśli autor twierdzi, ze to naprawde zdrowe jedzenie to zachęcam do obejrzenia na youtubie " zanim przeklna nas dzieci"; albo " życie wymyka się spod kontroli" czy sławny juz na całyn swiecie fillm o firmie monsanto. nie dajmy sobie wmawiac głupot miejmy zwłasne zdanie na temat nowej zywności
- 3 8
-
2010-05-03 18:26
taaaaa (1)
O czym jest ten artykul? Co wlasciwie pokazuje zalaczony film? Moze chodzi po prostu o przezycie natury estetycznej... Taaaa, pieknie bylo - i o niczym. Chociaz... Chyba powoli dojrzewam do zamontowania sobie w kuchni wytwornicy cieklego azotu!
- 5 6
-
2010-05-03 19:59
czego nie zrozumiałeś?
wytłumaczę
- 2 0
-
2010-05-03 18:47
schabowy z zasmażaną kapustą
i co tu wymyślać , ale na tym nie można wziąć ceny z czapki .
- 6 7
-
2010-05-03 18:14
ale ameryki to oni nie odkryli
na dworcach PKP w barach (WARS) można było już w latach 70-tych ubiegłego wieku zjeść bigos gotowany przez dwa tygodnie....
były też kilkudniowe galarety- 32 10
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.