- 1 Tajemnicza baszta zostanie otwarta (31 opinii)
- 2 Wieczny kłopot z dzielnicami: "na" czy "w" (254 opinie)
- 3 Znów były wyścigi na al. Grunwaldzkiej (316 opinii)
- 4 Jest reakcja na serię kolizji z tramwajami (114 opinii)
- 5 Pościg między autami na trzypasmówce (64 opinie)
- 6 Zaginione dzieła na wiadukcie i budynku (14 opinii)
Tak będzie wyglądać food hall w Hali Targowej
porównać
Inwestor złożył wniosek o pozwolenie na przebudowę Hali Targowej w Gdańsku na food hall. Gdy taką decyzję otrzyma, sfinalizuje transakcję przejęcia obiektu od dotychczasowych właścicieli, czyli Kupców Dominikańskich. Adaptacja budynku do nowej funkcji ma kosztować 141 mln zł.
- Food hall w Hali Targowej: uzgadnianie szczegółów z konserwatorem trwało półtora roku
- Jak będzie wyglądał food hall w Hali Targowej?
- Food hall, zielony rynek i spotkania kulturalne w Hali Targowej
Nam udało się ustalić, że zainteresowana obiektem jest grupa Apsys, która ma na swoim koncie m.in. przekształcenie XIX-wiecznego włókienniczego kompleksu fabrycznego Manufaktura w Łodzi w tętniące życiem centrum miasta.
Food hall w Hali Targowej: uzgadnianie szczegółów z konserwatorem trwało półtora roku
I to właśnie HAGAP, spółka należąca do grupy Apsys, złożyła w środę, 22 lutego, wniosek o pozwolenie na budowę w zakresie przekształcenia Hali Targowej w food hall.
- Uzyskanie pozwolenia na budowę jest jednym z warunków finalizacji umowy przedwstępnej między Apsys Polska a spółką Kupcy Dominikańscy, zawartej w marcu 2022 r. - informuje Agnieszka Tomczak-Tuzińska, dyrektor marketingu w Apsys Polska. - Do tego momentu Hala pozostaje własnością Kupców Dominikańskich i będzie funkcjonować tak jak dotychczas.
Inwestor uzyskał pozwolenie na rewitalizację obiektu wydane przez Igora Strzoka, byłego pomorskiego wojewódzkiego konserwatora zabytków. Uzgadnianie szczegółów z konserwatorem trwało ponad półtora roku.
Jak będzie wyglądał food hall w Hali Targowej?
Wnętrze Hali Targowej przejdzie gruntowną rewitalizację, która obejmie m.in. podkreślenie oryginalnej konstrukcji budynku i atrakcyjną ekspozycję elementów historycznych - zwłaszcza pozostałości po romańskim kościele. Ponadto odrestaurowane zostaną również historyczne kioski wewnątrz hali.
Pierwsze centrum handlowe Głównego Miasta
Autorem projektu wnętrza jest Boris Kudlička, znany scenograf, architekt i projektant, od lat związany z Teatrem Wielkim - Operą Narodową w Warszawie.
Food hall, zielony rynek i spotkania kulturalne w Hali Targowej
W Hali znajdą się restauracje z obsługą kelnerską, stoiska z szerokim wyborem dań kuchni międzynarodowej, zaprojektowane w formie food hallu.
Na poziomie -1 oraz na Zielonym Rynku utrzymana zostanie sprzedaż świeżych produktów od lokalnych dostawców.
Znajdzie się tu miejsce na wystawy i przedstawienia, wyjątkowe warsztaty oraz spotkania z ludźmi kultury i sztuki.
- Chcemy oddać mieszkańcom piękny, historyczny obiekt w nowej odsłonie - mówi Katarzyna Dziurnikowska, dyrektorka ds. inwestycji w Apsys Polska. - Będzie to miejsce spotkań, w którym motywem przewodnim będzie jedzenie, ale planujemy również atrakcyjny program kulturalny. Do współpracy zaprosimy przedstawicieli środowiska artystycznego oraz pasjonatów, którzy pomogą podkreślić gdański charakter miejsca. Chcemy, by hala budziła podziw mieszkańców, turystów, pasjonatów historii i architektury.
Adaptacja budynku ma pochłonąć 141 mln zł.
Opinie wybrane
-
2024-02-23 07:36
(29)
Nie pamiętam, kiedy ostatnio robiłam zakupy na poziomie 0 i +1 hali, więc jak dla mnie - nic się nie zmieni. Zastanawiam się tylko, czy zrobią lepszy wyciąg powietrza z poziomu -1, bo inaczej cały ten zapach rybno-mięsny będzie odczuwalny w części restauracyjnej....
- 259 51
-
2024-02-23 22:27
Te szklane barierki hahaha
- 0 0
-
2024-02-23 19:02
Bo lepiej Ci smakuje syf z marketów, więc nie robi Ci różnicy.
- 7 4
-
2024-02-23 15:10
Zapach mięsny tam nie istnieje więc się nie rozpędzaj.
Co zaś do ryb to owszem, skutecznie psują otoczenie poziomu -1, 0 oraz szczególnie latem +1. Ryby powinny być sprzedawane w odosobnionym miejscu.
- 10 1
-
2024-02-23 14:52
to że Ty nie pamiętasz (1)
nie znaczy, że ma tam być kolejna jadłodajnia, których w Gdańsku jest od metra i ciut. Rusz pupę i wesprzyj lokalnych wytwórców żywności robiąc tam zakupy!
- 13 4
-
2024-02-24 12:27
Lokalni wytwórcy z wieprzowiną z tuczu korporacyjnego z Hiszpanii :)
- 6 1
-
2024-02-23 11:26
I błąd ! Ja przyjeżdżam raz w tygodniu po pachnące wędliny. (4)
Nie takie obślizgnięte, jak w marketach, czy zapakowane w konserwantach. Tutaj nawet trafiają turyści. Nie mogą się nadziwić, że te wyroby mogą być tak smaczne (oczywiście nie wszystkie) i cieszące oko i kubki smakowe.
- 24 2
-
2024-02-24 08:53
POlecam kiełbasę gosPOdarza. (1)
- 1 4
-
2024-02-24 09:22
Ciepłą w dodatku
- 2 0
-
2024-02-23 12:37
(1)
Tam zachodzę, też po twaróg, chleb, drób, ryby... Ale wszystkie interesujące mnie stoiska są na poziomie -1, na 0 i +1 nie ma stoisk żywnościowych...
- 17 0
-
2024-02-23 15:24
No właśnie twaróg!
Jedyne miejsce w centrum Gdańska, gdzie można kupić różne rodzaje twarogów!
- 12 0
-
2024-02-23 08:53
Przedmieścia (7)
Rozumiem, że nie jest to Twój codzienny punkt zaopatrywania się w produkty premium (np. stoisko z drobiem (gdzie indziej kupić świeżą pierś z kaczki ?) czy serami), ale głos osób mieszkających na (tanich) peryferiach nie jest istotny. Istotne jest nie pozbawianie mieszkańców centrum miejsca do zakupów - nie wszyscy chcę kupować w dyskontach.
- 36 37
-
2024-02-23 19:17
Ha....tanich peryferiach..?.a co to ....ale się wykazałaś inteligencją...osóbko z zapleśniałej kamienicy.
- 10 8
-
2024-02-23 12:41
Tak się składa, że to jest mój główny punkt zaopatrzenia, bo mieszkam tuż obok, a nie na "tanich peryferiach". I dlatego dobrze wiem, że robię zakupy po zejściu na poziom -1. Czytanie ze zrozumieniem nie boli.
- 23 2
-
2024-02-23 09:25
(1)
ale te stoiska sa na -1 xD (a pisał o 0 i +1 - wiec cos te premium centrum nie inwestowało w kształcenie mieszkańców skoro czytać nie umieją xD)
- 28 0
-
2024-02-24 11:49
W Ciebie też nie
Po tym "XD" sądząc.
- 0 3
-
2024-02-23 09:06
(2)
Ktoś kto wypisuje takie bzdury musi mieć mega zaniżone poczucie własnej wartości. I pewnie mieszka w centrum, w jednym z komunalnych mieszkań, których jest tam krocie. Nawet jakby przedmówczyni mieszkała na przedmieściach, to w czym problem? Nie znasz statusu
materialnego tej osoby, a nią gardzisz. Porąbane.- 44 13
-
2024-02-23 15:44
(1)
dokładnie, ktoś kto pisze o tanich peryferiach to widać, że na bank mieszka w komunalnym/ wykupionym zapewne z 90% bonifikatą mieszkaniu i teraz struga kozaka w necie
- 5 7
-
2024-02-23 22:02
Nie ma czegoś takiego jak komunalne/wykupione.
Jeżeli ktoś kupił z bonifikatą to przestało być komunalne i jest jego, prywatne, a ty możesz się pławić we własnej żółci..
- 6 2
-
2024-02-23 08:26
Pseudoglobalna papka.
- 16 5
-
2024-02-23 08:10
(9)
No i ciekawe będzie jak sobie poradzą z ogrzewaniem zimą hali o tak dużej kubaturze aby ludzie mogli siedzieć bez kurtek?
- 19 7
-
2024-02-23 12:44
Sądzę, że jest to przede wszystkim kwestia zmiany lub zainstalowania dodatkowych drzwi wejściowych, bo przez obecne ucieka najwięcej ciepła. A jak będą działały kuchnie, to będzie cieplej.
- 3 6
-
2024-02-23 08:22
A czemu mają siedzieć bez kurtek ? (7)
Zobacz jak działają najlepsze food halle w Europie, np w Madrycie.
Karol- 5 35
-
2024-02-23 18:15
Właśnie jestem (;, , tyle że teraz
W Portugalii często nie ma ogrzewania, ale tu teraz jest zbiór pomaranczy (;
- 3 0
-
2024-02-23 09:48
w Koszykach czy Mirowskiej nie siedzą
- 7 0
-
2024-02-23 09:20
To najpierw ściąg do Gdańska (2)
temperaturę z Madrytu
- 24 4
-
2024-02-23 10:13
Ś-c-i-ą-g-n-i-j
- 10 1
-
2024-02-23 09:47
I wina nie zapomnijcie ściąg
- 11 0
-
2024-02-23 08:54
Śmiechłem.
- 17 1
-
2024-02-23 08:26
Pomyśl zanim coś napiszesz, a następnie zobacz sobie
średnie temperatury w Madrycie.
- 32 3
-
2024-02-23 07:22
Mieszane uczucia (71)
Z jednej strony nigdy nie robiłem zakupów na hali, więc zmiana pozytywna, z drugiej ile można stawiać tych food halli z cenami z kosmosu
- 793 43
-
2024-02-24 11:50
Jakie ceny z kosmosu
Widać, że nie chodzisz w takiej miejsca, chyba po za barami mlecznymi
- 1 9
-
2024-02-24 10:09
Raptem 3cia food jala na cale miasto
To wcale nie tak duzo
- 1 6
-
2024-02-24 08:53
I dlaczego to nie może się nazywać np. jarmark żywnościowy (3)
albo ryneczek restauracyjny/barowy??? Tylko jakiś wsiuński "food hall"?!? Czy zakompleksieni właściciele centrów handlowych rozumieją że ich biznes mieści się w polsce?!?
- 12 5
-
2024-02-27 15:45
Food to jadło
"Jadłodajnie". Tak to się nazwa po polsku. A tzw "foodtruck", to zwykły "jadłowóz". Niestety nastała moda na anglicyzmy i ludzie coraz słabiej znają swój własny język. Szczególnie młodzi. Znam 2 inteligentnych amerykanów, którzy od lat mieszkają w Polsce. Mam wrażenie, że operują poprawnie większą liczbą polskich słów, niż randomowy (losowy,
"Jadłodajnie". Tak to się nazwa po polsku. A tzw "foodtruck", to zwykły "jadłowóz". Niestety nastała moda na anglicyzmy i ludzie coraz słabiej znają swój własny język. Szczególnie młodzi. Znam 2 inteligentnych amerykanów, którzy od lat mieszkają w Polsce. Mam wrażenie, że operują poprawnie większą liczbą polskich słów, niż randomowy (losowy, przeciętny) Polak zachłyśnięty angielskim, który nie ma feelingu (nie odczuwa) szejmu (wstydu). Walczyliśmy z germanizacją i rusyfikacją, a dajemy się anglicyzować bez oporu.
- 0 0
-
2024-02-26 11:28
chociaż by nazwali food hala
- 0 0
-
2024-02-24 11:56
Wlasciciele patrzą, co się sprzedaje.
To nowobogaccy klienci łapią się na "foodhalle", "foodtracki" "byznescentery" gdzie chcą pracować i rozmaite "apartamenty" niechby i 27 metrowe, ale zawsze w "apartamentowcach" - "plazach", "tałerach" etc - gdzie chcą mieszkać. Dla jaśnie państwa z Pierdziszewa wszystko musi być "premium", takie jakby luksusowe, a przedsiębiorcy dostosowują się do oczekiwań klientów, by więcej zarobić.
- 12 0
-
2024-02-24 02:57
Jak was stac
Jak was stać to ok. Mam w głębokim poważaniu co tam zrobią. Ale klocki się nie zgadzają. Tyle tych restauracji powstaje ale dla kogo? Podwyżki poszły, ceny też. Spadają tylko ceny produktów biznes piczek które walą zakupami z Ukrainy. Każdy przetrze oczy z tej zacmy, byle szybko bo dużo czasu wam nie zostało. To jest ostatni dzwonek, tak daliście d**y że szcz.....mi że strzygą was dale. Biedne baranki .
- 3 4
-
2024-02-23 22:04
Skąd znasz ceny?
- 0 2
-
2024-02-23 18:35
Co to znaczy ,,Ile można stawiać tych food halli" ? (2)
A ile ich przepraszam w głównym mieście jest ?
Ceny z kosmosu ?
Po pierwsze to nie są bary mleczne, choć i tu ceny już nie są takie jak dawniej.
W Mac'u zapłacisz nie wiele ,mniej jak nie tyle samo.
a po drugie zawsze można tam wybrać coś dla siebie i to nie są wcale takie wielkie koszty.
Po trzecie nikt pod pistoletem nie zmusza do chodzenia i jedzenia gdziekolwiek poza domem.
Po czwarte proszę nie opowiadać takich dyrdymałów.- 3 21
-
2024-02-24 14:14
Chyba nie rozumiesz idi tego typu miejsc (1)
Powinni podawać mniejsze porcje za mniej kasy, żeby za jednym w jednym miejscu popróbować kilku rzeczy. Tymczasem foodhalle to miejsca z mniejszymi porcjami, za ceny z restauracji, jedzenie na papierowym talerzyku i uje..m stole otoczony obcymi głośnymi ludźmi.
- 10 3
-
2024-02-27 14:34
w punkt.
- 0 0
-
2024-02-23 14:00
stawiać można dopóki się popyt nie skończy ... proste (1)
odwieczne prawo ekonomii.. jak cię nie stać to siedź w domu.. innych stać więc nakręcają biznes
- 10 11
-
2024-02-23 15:48
wszsytko spoko, do momentu aż przyjdzie moda z USA na redukcje etatów. Moment! w sumie to już jedna firma w PL zrobiła, że wyrzuciła 10% załogi i wielkie halo się zrobiło, że jak tak można wywalać ponad 200 osób z dnia na dzień, a no można :) zdrowa firma to to firma bez raka w postaci związków zawodowych :)
- 6 5
-
2024-02-23 10:32
Ale ludzi pełno (2)
Niby ceny z kosmosu, ale miejsc w restauracjach brak, a food halle pełne. W tym miejscu zdecydowanie takie miejsce ma sens, żeby odciążyć nieco restauracje z tej części miasta.
- 33 5
-
2024-02-24 13:25
Nie są przeciążone.
Tylko w godzinach szczytu nie ma miejsc, ale te najpopularniejsze, poza sezonami urlopowymi, do 15:00 są prawie puste. Sporo lokali ma problem z utrzymaniem się, a tu jeszcze dokładają.
- 1 0
-
2024-02-23 18:36
No i prawidłowo
- 0 1
-
2024-02-23 10:02
Tyle foodhalli ile chętnych do jedzenia w nich. (1)
Ludzie nadal nie rozumieją, że pewne obiekty muszą się same utrzymać i nikt nie będzie do nich dopłacał - jak do muzeów, na przykład
- 19 4
-
2024-02-23 10:38
Bo mentalnie wielu jeszcze jest w komunie i nie rozumie na czym polega wolny rynek.
- 5 12
-
2024-02-23 07:36
(29)
Najlepsze miejsce na zakupy to było kiedyś. Ale kiedyś... Teraz straszna drożyzna.
- 42 1
-
2024-02-23 09:04
jaka drożyzna? po prostu jak cie nie stać, to kupujesz mięso w biedrze, owoce w lidlu (11)
mam sprawdzone stoiska z owocami, warzywami i mięsem. jakość przebija marketową papkę
- 29 25
-
2024-02-27 14:37
mięso - tylko na hali targowej w gdańsku
ananas - tylko w lidlu/biedrze- 0 0
-
2024-02-23 15:52
(1)
ja tam bym się tak nie ekscytował tym, że robi się na hali zakupy i przepłaca jak nic. Kwestia jak Cię stać to i nawet sprawdzaj sobie kurierem lotniczym owoce morza z zagranicy czy tez ryby z Azji czy wołowinę z Brazyili, kwestia kasy tylko.
- 5 2
-
2024-02-23 19:12
To tak jak z tzw. żywnością ekologiczna czyli np. z owocami lub warzywami rosnącymi przy autostradzie lub innej drodze ruchu. Mięso w Brazylii jest ekologiczne tylko do motetu jego zbadania na zawartość pestycydów.
- 4 1
-
2024-02-23 09:55
(2)
Pojedź kiedyś o 5 rano na Renk, twoi sprawdzeni sprzedawcy z zielonego rynku będą tam właśnie robili zakupy ;)
Czasy że rolnik stawał na miejskim targu minęły razem z latami 90tymi- 44 3
-
2024-02-23 19:08
Nie na rynek ,tylko na giełdę spożywczą. A po drugie nie kupują syfu jak w marketach.....nawet nie ma porównania..z niczym.
- 3 2
-
2024-02-23 15:53
weź nie pisz prawdy, bo człowiek się zaraz załamie, że tyle lat przepłacał hahaha
- 3 3
-
2024-02-23 09:45
Polecam przejść się do Lidla albo Biedry o 6 rano
Spotkasz wtedy handlarzy z tych ryneczków, kupujących swoje świeże produkty wysokiej jakości :)
- 36 5
-
2024-02-23 09:26
to nie jest prawda. (1)
na rynku wcale nie maja jakiejś extra jakości tych warzyw czy owoców.
W sezonie owszem da sie kupić niezłe rzeczy ale to raczej wyjątki niż reguła.
przecież handlarze kupują na giełdzie to co jest - to nie są już rolnicy, sadownicy z własnymi towarami.- 46 2
-
2024-02-26 19:52
A skąd mieliby się wziąć, jeżeli wszystkie ogrodnictwa pod Gdańskiem zamieniły się w działki budowlane.
- 0 0
-
2024-02-23 09:21
To,że ktoś mówi "drożyzna" nie oznacza,że go nie stać. Po prostu po imieniu nazywa te cyferki na straganach.
- 32 3
-
2024-02-23 09:08
podasz gdzie? :)
- 3 0
-
2024-02-23 08:08
A dlaczego drożyzna? (10)
Bo kupcy kupują po cenach normalnych w hurtowniach. Lidl i Biedra stosują ceny dampingowe, właśnie po to żeby zawłaszczyć cały handel.
Lidl kilka lat temu otrzymał z banku światowego bezzwrotna pożyczkę w wysokości ponad 1 mld dolarów, na wprowadzenie taniej żywności w Europie środkowej i wschodniej.
Więc ma z czego dokładać do biznesu. A my się pchamy jak muchy do g*wna do tego szitowego żarcia- 42 11
-
2024-02-23 18:38
Na Białoruś zasuwaj...
Będziesz miał zdrową żywność jak Ci nie pasuje
- 4 0
-
2024-02-23 10:03
A kto ci każe tam kupować?! Przepłacaj, jak Cię stać. (4)
- 9 5
-
2024-02-23 11:27
(3)
I będę... Lidl i Biedra najgorszy szlam. Nie chodze i nawet nie mam zamiaru. Syf,brud i robactwa, nie mówiąc o żarciu z Ukrainy....fuuuuuu
- 8 12
-
2024-02-24 12:01
Ohooo
"Stać mnie" mówi dumnie nowobogacki, który zwykle wszystko, prócz gaci ma w kredyciku, LOL.
- 1 0
-
2024-02-23 18:40
Myślę że powinieneś się przestawić...
na żarcie tynku z własnej, zdrowej i bezpiecznej ściany
- 2 2
-
2024-02-23 15:55
weź tabletki bo przestały działać.
- 1 2
-
2024-02-23 09:19
Źródło ?
Skąd taka informacja można prosić jakiś link ?
- 8 5
-
2024-02-23 08:55
To ci na hali sprzedają inne jedzenie niż dyskonty? (2)
Jedzie Zenek do Macro i kupuje to co tam jest a potem sprzedaje u siebie. A że drożej to nie dampling a to że Zenek kupuje dwa kartony bananów a biedronka kilka statków.
- 27 3
-
2024-02-25 19:55
Damping jeżeli już.
- 0 0
-
2024-02-23 15:58
nie ma sensu gadać ze zwolennikami hali,bo oni żyją we własnym świecie. Nie wytłumaczysz im tego, że kupcy jadą po towar do Selgrosa, Renku itp.... on tam w magiczny sposób sie wg nich pojawia, wędliny od samego bycia w hali nabierają na jakości a dowalenie większej ceny czyni z nich produkt super premium, bo wiadomo, że jak coś drogie to musi być super no nie ?
- 8 2
-
2024-02-23 07:59
Wtedy kiedy sprzedawcy siedzieli w metalowych żabach, po hali biegały szczury (5)
I trzeba było uważać żeby nie narobił na ciebie gołąb, bo miały wszędzie w środku gniazda? Tak to było coś. Bazar centrum też pewnie ciepło wspominasz
- 21 3
-
2024-02-24 08:56
Nazywało się te stoiska szczękami.
Nie jeden dzisiejszy byznesmen, zaczynał od tego dziś dobrze prosperujący interes.
- 2 1
-
2024-02-23 19:13
Wtedy nie było syfiastych biedronek i lidlów....właśnie dobre porównanie, teraz sr*ją w marketach....o szczurach nie wspominając
- 1 1
-
2024-02-23 08:14
(2)
Na świcie są bazary w centrach miast i nie trzeba daleko lecieć samolotem aby to zobaczyć np. w Barcelonie. A bliżej masz do Gdyni, ale śpiesz się bo niedługo zapewne zamkną historyczną halę targową i postawią blok z parkingiem dla rowerów.
- 31 0
-
2024-02-23 11:30
.. (1)
jakby hala targowa w Gdyni była jakimkolwiek wyznacznikiem. Stary, brzydki budynek, w samym centrum miasta. Smród, gnój i nieporządek, naokoło same barachło, ceny podbite ze względu na to, że stoisko stoi w hali. Nikt nie twierdzi, że na miejscu tych hal ma stanąć budynek dla Warszawy, ale można byłoby o wiele lepiej zagospodarować miejsce i pozbyć się reliktu poprzedniej epoki
- 5 9
-
2024-02-26 11:32
i wali śledziem
- 0 0
-
2024-02-23 07:31
Haha (1)
Właśnie dlatego. Skoro nie robisz zakupów tam to jak handlarze mają się utrzymać?
- 21 1
-
2024-02-23 07:55
Mam Zielony Rynek rzut beretem od domu - ten z Przymorza
więc robię zakupy na rynku, ale nie tym konkretnym :)
- 19 2
-
2024-02-23 07:28
Cena z kosmosu? Tzn ile? (20)
Ok 30 zl trzeba dzis zaplacic na plastikowe zarlo w restauracji pod zlotymi lukami... W foodhallach ceny sa na poziomie 35-45 zl na osobe.
- 20 23
-
2024-02-23 08:16
(2)
Za zwykłego hamburgera w wersji podstawowej 15 zł, jak w Macu?
- 0 7
-
2024-02-23 09:05
ale w macu nie ma hamburgerów. są bułeczki z mięsem (1)
- 6 2
-
2024-02-23 09:23
przy czym ...
i słowo bułeczki, i słowo mięso są pewnym nadużyciem dla rzeczy sprzedawanych w McD ;))
- 18 0
-
2024-02-23 07:56
Chyba dawno tam nie byłeś (6)
w Montowni 32 zł to ja płaciłem za ciastko na deser.
- 27 0
-
2024-02-23 09:06
w metropolii ostatnio za potężne buritto zapłaciłem 32 ziko (1)
- 4 3
-
2024-02-23 09:51
ja za makaron z warzywami jakieś 35zł ale to był makaron + 2 plasteki cebuli, 2 plasterki papryki i 2 plasterki jakiegoś innego
w sumie 98% objętości to makaron :D g*wno nie jedzenie
- 10 0
-
2024-02-23 07:58
A ja w tej samej Montowni 40 za wielki talerz wołowiny... (3)
- 7 10
-
2024-02-23 08:17
(1)
Sam talerz może i był wielki.
- 35 1
-
2024-02-23 09:47
Akurat w Gdańskich food hallach na wielkość porcji nie można narzekać.
Jedyne do czego bym się przyczepił, to cena piwa.
- 5 1
-
2024-02-23 08:11
Rak jelita lubi to
- 17 4
-
2024-02-23 07:42
(1)
W budce, w której serwują mrozone jadło studenci bez fachu zjesz za tyle co w restaurajci, np burger w piromanie, gdzie smazy kucharz kosztuje czesto taniej niz na stoczni. sorry, ale tu nie chodzi o to jem co chce i za ile, ale o zwkly szukanie jeleni.mieszkalem w chinach i tajlandii, tam street food to taniocha bo robia to ludzie bez fachu i z czystoscia oraz jakoscia srednio, tak samo parowka w nyc. a w polsce? kraft burger i zaplac. to tak jak espresso w starym manezu, 16zl xd!!
- 31 0
-
2024-02-23 09:07
w meksyku też zjesz ichniejsze potrawy za grosze. ale co z tego?
- 1 3
-
2024-02-23 07:45
Wsiadasz w samolot, lecisz np do Madrytu czy Kadyksu (7)
W samym centrum masz food halle pełne ludzi. Oglądasz asortyment i ceny - i już wiesz dlaczego.
- 20 2
-
2024-02-23 09:45
(3)
Jak lecisz do Kadyksu? Pytanie całkowicie poważne.
Rozumiem Barcelonę, Madryt - chociaż z Gdańska już nie bezpośrednio, ale akurat Kadyks?- 2 1
-
2024-02-23 10:03
Ja leciałem do Malagi, wynajmowałem samochód (luty, 18 stopni: 2 stówy za 10 dni) (2)
i obrałem marszrutę objazdową Nerja, Granada, Kordoba, Sewilla, wspomniany Kadyks, Gribraltar, Ronda, Caminito dal Rey, wybrzeże, strzałka do domu. Polecam.
- 6 1
-
2024-02-23 11:14
(1)
A jak tak, to rozumiem :) Fajna trasa, część znam, w Rondzie i Kordobie akurat nie byłem, a Caminito było wtedy przed remontem i można było zginąć...
Kadyks jest piękny, stąd moje pytanie, chętnie poleciałbym tam wygodnie samolotem, oczywiście za rozsądne pieniądze :)- 1 0
-
2024-02-23 11:19
Jerez de la Frontera La Parra
Właśnie patrzę, że to lotnisko najbliższe Kadyksu ;)
Tak mi się wydawało, że nie mają swojego lotniska, a tu ktoś pisze, że wsiada w samolot i leci.- 0 0
-
2024-02-23 08:22
Zaraz tam Madryt
W foodhallu w Brukseli płacę taniej niż w Gdańsku. Jedynie piwo wciąż droższe, ale do czasu, bo krafty z browaru Koczkodan już standardowo powyżej 30 za kufel
- 14 0
-
2024-02-23 07:57
Najlepsze, że przy wyhaczeniu odpowiedniej promocji taniej będzie lecieć do Madrytu, zjeść tam i wrócić (1)
niż spędzić noc w lokalnych food hallach
- 28 4
-
2024-02-23 09:08
pamiętaj żeby na powrót brać węgiel, bo może w samolocie popsują się toalety
- 4 3
-
2024-02-23 07:06
Myślę, że to ciekawy pomysł (12)
Podoba mi się też pozostawienie zielonego rynku. Dobra lokalizacja i historyczne wnętrza Hali Targowej to ciekawe miejsce na taką działalność. Myślę, że będzie się cieszyć dużą frekwencją
.- 223 98
-
2024-02-23 16:09
Kultowe knajpy
Tych nie ma bo hołota je zniszczyła wege i wegetarianizm specjalnie niszczył je
- 2 0
-
2024-02-23 10:07
Ty jestes idealnym przykladem głupoty i propagandy jak kazdy taki trol jadłodalnia jest juz w stoczni 10razy wieksza oraz ma
Jak widac z braku pomysłów wszedzie beda te jadłodalnie bo jak niemozna sprzedac pod dewelopera to jadłodalnia bedzie ze smiecio zarciem po wysokicch cenach co krzycza ze ich na nic nie stac !
- 5 6
-
2024-02-23 09:52
raczej beznadziejny pomysł
food hall - gdzie tam klimat? dobre jedzenie, obsługa. Toalety chociaż zrobią? W okolicy dookoła hali pełno lokali gastronomicznych wręcz jeden na drugim a tu takie coś obok... tylko patrzeć jak będą upadać i lamentować że ludzie nie chcą kupować g*wnianego jedzenia za miliony monet, chociaż część motłochu pewnie przyjdzie. Ale spoko niech robią, będzie się z czego pośmiać ;)
- 14 3
-
2024-02-23 09:39
Dni sprzedaży tych gaci i skarpetek są już i tak policzone. No ale foodhall (=drogo i słabo), to też taka sobie propozycja. Na plus pozostawienie zielonego rynku.
- 11 1
-
2024-02-23 09:11
(1)
Myslenie ma przyszlosc! Niestety Twoje juz dawno tkwi w nicosci....
- 6 2
-
2024-02-23 16:10
Bio myslenie
To egoizm i etacik społeczny no i ta miłość do samego siebie
- 1 0
-
2024-02-23 08:50
W centrum ścisłym Gdańska powinien powstać LIdl. (2)
Kolejne hall foody dla burżujów są potrzebne jak zmarłemu kadzidło.
- 1 18
-
2024-02-23 09:20
Albo Biedronka
- 0 10
-
2024-02-23 08:55
Żaden lidl
Ale też żaden food hall
- 8 0
-
2024-02-23 08:11
Zielony rynek bez hali nie ma racji bytu (1)
- 7 11
-
2024-02-23 09:15
dlaczego? robiłam zakupy tylko na zielonym rynku, nigdy w hali
- 10 3
-
2024-02-23 07:21
Już pierwszy wyraz twojego postu jest wielkim kłamstwem, więc dalej nie warto czytać...
- 7 14
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.