- 1 Pajęczyny pełne larw na Zaspie (57 opinii)
- 2 Andrzej Duda dziękował strażnikom granic (235 opinii)
- 3 Jechaliśmy Obwodnicą Metropolitalną (226 opinii)
- 4 Pełno usterek i pustostanów na dworcu (148 opinii)
- 5 Zarzuty znęcania się nad 66 psami (89 opinii)
- 6 Do czerwca skażona ziemia zniknie z Gdańska (107 opinii)
Zwiedzaj Gdynię podniebieniem
Przed nami znakomity weekend dla smakoszy. W ramach Kulinarnego Szlaku w Gdyni będzie można skosztować specjałów wielu egzotycznych kuchni i poznać tajniki najlepszych kucharzy.
Weekend kulinarny odbędzie się w Trójmieście po raz pierwszy. I od razu z wielkim rozmachem: będą degustacje oraz oferty w bardzo niskich cenach. W 40 restauracjach będzie można skosztować specjałów kuchni już za 5 zł.
- Porcje nie będą oczywiście ogromne, ale chodzi głównie o degustację i poznawanie nowych smaków - mówi Anna Somorowska, prezes Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje kulinarny weekend.
Restauracje przygotowały tzw. Happy Hours (szczegóły w linku pod tekstem), w których będą serwowały specjalnie na to święto przygotowane dania. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące żabie udka, pierś kurczaka w sosie kokosowym, delicje z truskawek z aksamitnym musem z białej czekolady czy pat tai.
W sobotę o godz. 15 będzie można uczestniczyć w autorskim pokazie kuchni wegetariańskiej "Atelier Smaku" w wykonaniu znanego duetu gdyńskich projektantów mody i jednocześnie pasjonatów gotowania Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, który obejrzeć będzie można także w programie Kuchnia.TV. Godzinę później zaczną się warsztaty kulinarne o m.in. "kuchnia dla dwojga, czyli rzecz o czuciu mięty". Będzie się można dowiedzieć, jak przygotować potrawy, które nie skończą się rozkoszą jedynie dla podniebienia...
Wszystkie gdyńskie restauracje można zobaczyć w naszym katalogu.
Wydarzenia
Opinie (181) 4 zablokowane
-
2009-10-03 12:46
wspomoen czar {s}... (2)
A "Inter Club"? a "Cafe Baltic" w okraglaku biurowca PLO z panienkami ktore dzisiaj maja pewnie po 95 albo i 100 pare lat- to byl klimat ! , potr , boyce o mahoniowych " cyferblatach" {twarzach} a sp. Krzychu Klenczon spiewal :- ' Port to jest poezja ,rumu i koniaku ...itd.., A kto mi przypomni jak sie nazywala knajpka gdzies wis a wis pomnika na Swietojanskiej ,gdzie stalo ogromne akwarjum z ktorego wybieralo sie rybe ktora na zapleczu przyrzadzal "mistrz patelni"...
- 4 0
-
2016-09-29 20:56
Srodmiejska,prowadzil Pietraszek,ktory pozniej wzial Roze wiatrow...
- 0 0
-
2016-09-29 21:24
Srodmiejska ,prowadzil Pietraszek,pozniejszy ajent,wlasciciel Rozy Wiatrow...
- 0 0
-
2009-10-03 12:47
ja tylko na moment przysiadlem sie do wnusia komputra....
- 1 1
-
2009-10-03 17:51
Prosze o wskazanie waszych ulubionych restauracji w Gdyni
wraz z uzasadnieniem
- 0 0
-
2009-10-03 21:17
5 zlotych za obiad , ale 10 zlotych za parkowanie. (1)
Szczurkowy chwyt reklamowy.Uwaga MOZNA STRACIC.
- 1 2
-
2009-10-03 21:20
NIE KŁAM
w weekend nie płaci się za parkowanie
- 1 1
-
2009-10-03 21:38
za 5 pln to nawet pełnego piwa nie dostaniesz !
Był taki kawał jak to w Leningradzie dają samochody. Nie w Leningradzie, a w Moskwie na placu czerwonym i to nie dają, a kradną i nie samochody, a rowery. Sknery (czyt gdyńscy restauratorzy) pozbędą sie przeterminowanych produktów. W gdyni zabraknie rano w niedziele stoperanu i laremidu !
- 1 1
-
2009-10-04 00:00
Pyszne jedzenie jest
w barze ATUT przy hali targowej polecam:-)
- 0 0
-
2009-10-04 09:18
Restauracja Meksykańska w Gdyni...
... na ul. Władysława IV bedzie na pewno oferować same wspaniałości a w czasie tych dwóch godzin oczekiwania na podanie dania będzie można podziwiać niezwykłe widoki za oknem. Za 5 zł. moża też wybrać się do restauracji chińskiej "Shanghai" na ul. Bema na odgrzewaną kaczkę po chińsku podaną na zimnym (ze względu na brak t-ligt'ów) podgrzewaczu. Proponuję jeszcze ryby - w Gdyni jak i w Gdańsku można wszędzie dosłownie zjeść wspaniałe, świeże ryby. Są tak wspaniałe, że nie trzeba ich mrozić a oferta lokali w Trójmieście jest przepełniona różnorodnościami z okolic i ze świata - w sposobie podawania mrożonej ryby oczywiście! Warto też na pożegnanie z imprezą zahaczyć o lokale w Sopocie - na wspaniałą kawę poobiednią z ciachem, podane przez sfochowanego barmana, którego trzeba znać, żeby nas obsłużył. No i ewentualnie opuszczając juź Trójmiasto wspaniałą koleją SKM lub niezwykle drożnymi szosami udać się w kierunku mola na Zaspie, gdzie we wspaniałej restauracji podają frytki za 10 zł. Jest ich tyle, że cała rodzina będzie zachwycona klimatem całości i z chęcią weźmie udział w happeningu ponownie. Perspektywa wspaniałych polskich zup z paczki z pewnością spowoduje szeroki, międzynarodowy rozgłos niebywałej wręcz sztuki kulinarnej w naszym regionie. Na koniec wartoby jeszcze reklamę w CNN zrobić aby sciągnąć do nas całą rzeszę degustatorów z Francji, Belgii i paru innych nieciekawych krajów.
- 4 4
-
2009-10-04 09:42
to moze ktos wreszcie opisze jak bylo ....
od konkurencji dowiedziałem się ze w Gdyni skosztować specjałów owszem będzie można , a za 5 zl to w ramach HAPPY HOUR .nic dodać nic ując
- 2 0
-
2009-10-04 09:59
Jak było?Był artykuł na trojmiasto.pl a dalej po staremu.
- 1 1
-
2009-10-04 13:32
zamiast rzygać tutaj bzdurami
niech jeden z drugim ruszy zadek znad kompa i sie przejdzie. Lub kopnie SKM albo rowerem do Gdyni. I spróbuje i zobaczy jak pełne restauracje sa ludzi, którzy maja całkiem zadowolone miny. Tortilla z sosami do wyboru w Pueblo, pyszny koktail melonowy na jogurcie i fantastyczne warzywa grilowane z jakimis hinduskimi przyprawami w taj mahal, fantastyczne ciacho czekoladowe z wisniami w traffic - na to sie skusiłem w ramach happy hours i radze wam to samo zrobic. Zamiast biadolić, bo wam watroba żółćia zaleje!!!!
- 3 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.