- 1 Pełno usterek i pustostanów na dworcu (111 opinii)
- 2 Jechaliśmy Obwodnicą Metropolitalną (216 opinii)
- 3 Andrzej Duda dziękował strażnikom granic (89 opinii)
- 4 Zarzuty znęcania się nad 66 psami (63 opinie)
- 5 W sobotę półmaraton, zmiany od piątku (146 opinii)
- 6 Do czerwca skażona ziemia zniknie z Gdańska (101 opinii)
Zwiedzaj Gdynię podniebieniem
Przed nami znakomity weekend dla smakoszy. W ramach Kulinarnego Szlaku w Gdyni będzie można skosztować specjałów wielu egzotycznych kuchni i poznać tajniki najlepszych kucharzy.
Weekend kulinarny odbędzie się w Trójmieście po raz pierwszy. I od razu z wielkim rozmachem: będą degustacje oraz oferty w bardzo niskich cenach. W 40 restauracjach będzie można skosztować specjałów kuchni już za 5 zł.
- Porcje nie będą oczywiście ogromne, ale chodzi głównie o degustację i poznawanie nowych smaków - mówi Anna Somorowska, prezes Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje kulinarny weekend.
Restauracje przygotowały tzw. Happy Hours (szczegóły w linku pod tekstem), w których będą serwowały specjalnie na to święto przygotowane dania. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące żabie udka, pierś kurczaka w sosie kokosowym, delicje z truskawek z aksamitnym musem z białej czekolady czy pat tai.
W sobotę o godz. 15 będzie można uczestniczyć w autorskim pokazie kuchni wegetariańskiej "Atelier Smaku" w wykonaniu znanego duetu gdyńskich projektantów mody i jednocześnie pasjonatów gotowania Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, który obejrzeć będzie można także w programie Kuchnia.TV. Godzinę później zaczną się warsztaty kulinarne o m.in. "kuchnia dla dwojga, czyli rzecz o czuciu mięty". Będzie się można dowiedzieć, jak przygotować potrawy, które nie skończą się rozkoszą jedynie dla podniebienia...
Wszystkie gdyńskie restauracje można zobaczyć w naszym katalogu.
Wydarzenia
Opinie (181) 4 zablokowane
-
2009-10-02 14:40
Bardziej jak kupa z pomarańczą z przewagą kupy.
- 3 1
-
2009-10-02 15:35
za 5zl bedzie pajda chleba ze smalcem
albo ogorek kiszony do wyboru
- 3 1
-
2009-10-02 15:37
Pajda to chyba slowo na wrost znając nasze realia
- 1 0
-
2009-10-02 16:10
czy wy nie potrafiicie czytac??????????????
- 0 0
-
2009-10-02 16:18
Potrafimy.
- 1 0
-
2009-10-02 17:36
Już wiem co będzie za te 5 zł!!!
Gdyńskie śledzie. Raczej po pół śledzika na łeb + pajda ze smalcem po kaszubsku :) Mniaaaaam!
- 6 3
-
2009-10-02 19:05
p u by
Pamietacie paszteciarnie w Gdyni na Abrahama?, wieczny tlok - kaszanka , zur z biala kielbasa ot;- takie zwykle POLSKIE zarlo , lapy lizac!!!.a teraz wymyslaja zygowiny albo plastikowo papierowe zapchaj flaki - FUJ !!!
- 2 1
-
2009-10-02 19:11
ZAMKNAC TE BARY "POD SALMONELA"NA SKWERZE . SMROD I FETOR DOCHODZI AZ DO GRABOWKA !!!!!
- 3 1
-
2009-10-02 23:08
zdjęcie jak zdjęcie, nie wszystko wygląda jak schabowy, właśnie jest okazja żeby spróbować czegoś innego
przecież chyba na tym to polega zeby w te pare dni w roku nie pójść do baru mlecznego, albo żonę od garnków odciągnąć. bary i szyvbkie jadłodajnie raczej nie wchodzą w ten temat tylko sprawdzone miejscówki
- 1 0
-
2009-10-03 12:31
A Gdynskie lody "MEWA" ?....
- 1 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.