• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Zwiedzaj Gdynię podniebieniem

Michał Sielski
2 października 2009 (artykuł sprzed 14 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Trwa weekend kulinarny w Gdyni
Na szlaku kulinarnym czekają na smakoszy miłe niespodzianki. Na szlaku kulinarnym czekają na smakoszy miłe niespodzianki.

Przed nami znakomity weekend dla smakoszy. W ramach Kulinarnego Szlaku w Gdyni będzie można skosztować specjałów wielu egzotycznych kuchni i poznać tajniki najlepszych kucharzy.



Weekend kulinarny odbędzie się w Trójmieście po raz pierwszy. I od razu z wielkim rozmachem: będą degustacje oraz oferty w bardzo niskich cenach. W 40 restauracjach będzie można skosztować specjałów kuchni już za 5 zł.

- Porcje nie będą oczywiście ogromne, ale chodzi głównie o degustację i poznawanie nowych smaków - mówi Anna Somorowska, prezes Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje kulinarny weekend.

Restauracje przygotowały tzw. Happy Hours (szczegóły w linku pod tekstem), w których będą serwowały specjalnie na to święto przygotowane dania. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące żabie udka, pierś kurczaka w sosie kokosowym, delicje z truskawek z aksamitnym musem z białej czekolady czy pat tai.

W sobotę o godz. 15 będzie można uczestniczyć w autorskim pokazie kuchni wegetariańskiej "Atelier Smaku" w wykonaniu znanego duetu gdyńskich projektantów mody i jednocześnie pasjonatów gotowania Joli SłomyMirka Trymbulaka, który obejrzeć będzie można także w programie Kuchnia.TV. Godzinę później zaczną się warsztaty kulinarne o m.in. "kuchnia dla dwojga, czyli rzecz o czuciu mięty". Będzie się można dowiedzieć, jak przygotować potrawy, które nie skończą się rozkoszą jedynie dla podniebienia...

Wszystkie gdyńskie restauracje można zobaczyć w naszym katalogu.

Wydarzenia

Opinie (181) 4 zablokowane

  • Bardziej jak kupa z pomarańczą z przewagą kupy.

    • 3 1

  • za 5zl bedzie pajda chleba ze smalcem

    albo ogorek kiszony do wyboru

    • 3 1

  • Pajda to chyba slowo na wrost znając nasze realia

    • 1 0

  • czy wy nie potrafiicie czytac??????????????

    • 0 0

  • Potrafimy.

    • 1 0

  • Już wiem co będzie za te 5 zł!!!

    Gdyńskie śledzie. Raczej po pół śledzika na łeb + pajda ze smalcem po kaszubsku :) Mniaaaaam!

    • 6 3

  • p u by

    Pamietacie paszteciarnie w Gdyni na Abrahama?, wieczny tlok - kaszanka , zur z biala kielbasa ot;- takie zwykle POLSKIE zarlo , lapy lizac!!!.a teraz wymyslaja zygowiny albo plastikowo papierowe zapchaj flaki - FUJ !!!

    • 2 1

  • ZAMKNAC TE BARY "POD SALMONELA"NA SKWERZE . SMROD I FETOR DOCHODZI AZ DO GRABOWKA !!!!!

    • 3 1

  • zdjęcie jak zdjęcie, nie wszystko wygląda jak schabowy, właśnie jest okazja żeby spróbować czegoś innego

    przecież chyba na tym to polega zeby w te pare dni w roku nie pójść do baru mlecznego, albo żonę od garnków odciągnąć. bary i szyvbkie jadłodajnie raczej nie wchodzą w ten temat tylko sprawdzone miejscówki

    • 1 0

  • A Gdynskie lody "MEWA" ?....

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane